Članovi predsjedništva

Ante Beljo

Ime i prezime: Ante Beljo

Datum rođenja: 1946

Mjesto rođenja: Čerina u općini Čitluk, Hercegovina

Bračno stanje: oženjen, otac četvero djece

Ante Beljo rođen je u Čerinu u općini Čitluk, Hercegovina, godine 1946. Osnovnu je školu pohađao u svom rodnom mjestu, a gimnaziju u Širokom Brijegu. Studirao je fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Emigrirao je 1967. u Austriju a otkuda je 1968. u svibnju odselio u Kanadu. Tamo je, u glavnom gradu sjevernog Ontarija, Sudburyju, osim svog redovitog posla, bio aktivnim sudionikom društvenog života Hrvata u Sjevernoj Americi i u kanadskim humanitarnim, prosvjetnim i kulturnim udrugama. Ante Beljo je bio posebno aktivan u krugovima Amnesty Internationala. On je jedan od osnivača i promicatelja Hrvatsko kanadskog folklornog saveza i Hrvatskih izvandomovinskih škola.

Tijekom demokratskih promjena u Hrvatskoj 1989. – 1990., aktivan je član Hrvatske demokratske zajednice, najprije u Kanadi, a potom u predizbornoj utrci na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Nakon povratka u Hrvatsku, 1990. godine osniva u siječnju 1991. Hrvatski informativni centar, kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta, kao i pripadajući mu Centar za prikupljanje dokumentacije i obradu podataka o Domovinskom ratu. Obavljao je dužnost ravnatelja Hrvatske matice iseljenika od svibnja 1993. do konca lipnja 2000. godine. Za zastupnika u Hrvatskome Saboru izabran je parlamentarnim izborima 1995. godine i ponovno 2000. godine od birača iz II. izborne jedinice (Hrvati izvan Hrvatske). 

Od 2004. godine u potpunosti je angažiran u radu Hrvatskog informativnog centra i širenju istine o Hrvatskoj i hrvatskome narodu. Dugogodišnji član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva.
Dopredsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva je od 18. lipnja 2011. godine. do 10. prosinca 2016. kada je izabran za predsjednika društva.


Mob. A. Beljo / 098 318-842


FRANJO TALAN - dopredsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Franjo Talan dopredsjednik HŽD

Ime i prezime: Franjo Talan

Datum rođenja: 

Mjesto rođenja: 

Bračno stanje: oženjen

Predsjednik Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin


Mob./ F. Talan /098 961 9315 


 

SILVIJA LAŽETA -  tajnica Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Silvija

Mob. S. Lažeta / 098 685 572


 

 

ĐURO KNEZIČIĆ - blagajnik Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Đuro Knezičić

Mob. Đ. Knezičić / 099 662 0417 

Dražen Žanko

Ime i prezime: Dražen Žanko
Datum rođenja: 1951
Mjesto rođenja: Sinj
Bračno stanje: oženjen

Dražen Žanko (Sinj,  4. prosinca 1951.), hrvatski je kantautor, pjevač zabavne glazbe i tekstopisac lakih nota.

Najširem je auditoriju obožavatelja poznat po brojnim pjesmama izvedenim na Splitskim festivalima od 1980. godine, koje su po mnogo čemu obilježile jedno vrijeme. Najveći dio Žankovih pjesama ima uporište u univerzalnoj ljubavi, ali i u ljubavi prema zavičaju. Rođeni Sinjanin u svojim je pjesmama, koje većinom autorski potpisuje sam, velikima dijelom opjevao svoj rodni kraj, dolinu rijeke Cetine, mediteranski život i ljude toga podneblja.

Njegove su najpoznatije pjesme: Od stoljeća sedmog, Cetina, Oj, joj, vlaju moj, Zagora me rodila, Kad se čovik ovdi rodi, S kolina na kolino. Svoju glazbenu karijeru Dražen Žanko vezao je ne samo uz Splitski festival, nego i uz Festival dalmatinske šansone u  Šibeniku. Sa tih festivala valja izdvojiti i pjesme A bukara kruži, Sva nam je ljubav bila uzalud, Maslina, Suze, Piz o ljubavi, Ne bojim se neverina, Ma ne soli more.

Tijekom karijere Dražen Žanko ostvario je i nekoliko uspješnih suradnji u vidu dueta, a među najpopularnije se ubrajaju dueti s Vinkom Cocom, Zoricom Kondža i Vesnom Ivić. Osim toga poznat je kao skladatelj, te tekstopisac mnogih pjesama za druge domaće izvođače poput Tereze Kesovije, Đoršija Peruzovića i druge. Živi u Zagrebu, gdje je otvorio i svoj vlastiti tonski studio.

Za 300. Obljetnicu Sinjske alke uz pomoć fra Mirka Marića za povijesni aspekt i sinopsis te redateljice Ivice Boban stvara mjuzikl Mirakul radeći libreto i stihove sa Ivicom Krajačem. Pri izvedbi mjuzikla svoj doprinos su dali eminentni izvođači hrvatske estradne scene.

Tijekom 2012. godine prilikom USKOK-ove istrage jedan od svjedok istrage, blagajnica HDZ-a, navela je Dražena Žanka kao osobu koja je kuverte sa novčanim iznosima predavala određenim izvođačima sa hrvatske estradne scene. Radilo se o plaćanju za pojedine izvođače tijekom izborne kampanje a problem je bio u tome što se najvjerojatnije radilo o plaćanju iz takozvanog crnog fonda stranke a Dražen Žanko kao nositelj kuverti nije mogao imati saznanja o tome, te je ostao na raspolaganju istražnim tijelima USKOK-a.[4]

Diskografija

Dražen Žanko ima osam albuma i nekoliko kompilacija u svom opusu ali i mnogo drugih glazbenih suradnja i djela.

Kao na reklami - 1982.

Kamen i more - 1989.

Od stoljeća sedmog - 1992.

Na šentadi pokraj mora - 1992.

Sveta vincenca Fešta u blatu - 1995.

Bijeli božić dolazi - 1996.

Na svom putu - 2006.

U tihu božićnu večer - 2006.

Kompilacije

Domoljubne pjesme - 2002.

Kad se čovik ovdi rodi - 2003.

Zlatna kolekcija - 2008.

Preproučujemo poveznicu: YouTube: OD STOLJEĆA SEDMOG - Dražen Žanko

https://www.youtube.com/watch?v=oqIXvc2A6UI&list=RDoqIXvc2A6UI&t=32

 

prim Radovancevic ozujak 2017

Ime i prezime: Prim. dr. sci. Ljubomir Radovančević

Datum rođenja: 17. siječnja 1941.

Mjesto rođenja: Osijek, Hrvatska

Bračno stanje: oženjen, otac dva sina

Obrazovanje: Osijek gdje je maturirao, Zagreb (medicina humana i veterina) i Sarajevo gdje je studirao, med. fakultet gdje je diplomirao, magistrirao, doktorirao i specijalizirao psihijatriju i neurologiju. Poslijediplomski studij iz Dječje psihoterapije. Edukacije iz psihoanalitičke trening (didaktičke) grupe, reality therapy (teorija kontrole), gestalt, transakcijska analiza, aer – i muziko-terapija, bihejvior, Change, kiberntetska i hipnoterapija, scensko-ekspresivna terapija (psihodrama). Stručno usavršavanje: Western General Hospital Edinburgh. Stipendija za predavača Salzburg Seminar (in American Studies) 1997. 1983. American Psychiatric Association SADS-2 Affective Disorders & Schizophrenia, Life-time Version, Department of  Psychiatry Columbia University NY, Hrv. zavod za javno zdravstvo 1990 – 94. Norsk Center for Berneforskning – Children at Risk, Bergen, 1992. Individualna supervizija, Klinika za psihološku medicinu 1974. – 75. Sestre u psihijatriji, društveni i kulturni kontekst psihijatrijske djelatnosti. Unapređenje psihičke kvalitete života (5-06-069) Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, etc.

Psihijatar i psihoterapeut u Dispanzeru – poliklinici Psihijatrijske klinike Med. fakultet Zagreb, stalni sudski vještak za medicinu psihijatriju, predavač na Katedri za motoričke poremećaje, kronične bolesti i art terapije Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Primarius od 1986. godine.

Sadašnje funkcije:

-         Predsjedništva HŽD, od osnutka

-         Dopredsjednik Hrvatskog društva za promicanje prava pacijenata i predsjednik Zagrebačkog ogranka

-         Dopredsjednik i član Upravnog odbora Hrvatskog društva za vizualno-likovnu kulturu od osnutka

-         Zbor hrvatskih liječnika od 1971.

-         Hrvatske liječničke komore, od osnutka

-         Hrvatskog društva za unapređivanje mentalnog zdravlja

-         Nacionalnog vijeća za zastupnike prava pacijenata

-         Svjetske konferencije religija za mir (WCRP – Croatia)

-         Association Européenne Médicine des Arts Comite Croate (HOEUMU)

-         Hrvatsko psihološko društvo, etc.

Ranije funkcije:

- Član inicijativnog odbora i supotpisnik za osnivanje: Hrvatske udruge za vizualno-likovnu kulturu, Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje metalnog zdravlja, Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, Akademije pozitivnog ponašanja, Udruženja terapeuta likovnih i drugih ekspresivnih aktivnosti, 1981. Hrvatskog društva za sprečavanje samoubojstva, 1993. Član Savjeta Liječničkog vjesnika i Liječničkih novina 1983 – 92. European Anthropological Society, od 1977. International Transactional – Analytic Association (ITTA Regular Member od 1984). Hrvatskog društva za psihološku onkologiju. Nositelj Linea Verde Oncologica – Instituto Europeo di Oncologia, Milano. Hrvatsko društvo likovnih pedagoga. Humanitarno društvo «Dobrobit». Hrvatsko antropološko društvo. Hrvatsko društvo za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju. Sekcija za sprečavanje samoubojstva (tajnik 1983. 92).

Priznanja: 
Kolajna i Diploma Bologna i Zagreb, 1981. «Priznanje Saveza sindikata SRH» 1975. Gradsko viječe Zagreb, Saveza sindikata SRH: «priznanje» 1978. Prosvjetni sabor SRH i Vijeće sindikata SRH «Diploma» 1979., INOVA 1980. i 1982. «Priznanje» Varteks – Strojoteks» «Priznanje i zahvala» 1982. «Priznanje 1978. Smotre amaterskog umjetničkog stvaralaštva Trešnjevka «Priznanje» 1979., 1982. Brojna priznanja za donatora likovnih radova raznim prilikama i sudioništvo na aukcijama u humanitarne svrhe za djecu, branitelje, hendikepirane, invalide Domovinskog rata i poraća.

Knjige i znanstveni radovi:

Knjige: Lo svilupo, la crescita e la maturazione dei bambini, affetti da disturhi do udito e linguaggio con particolare riferimento al probleme dell'integrazione, Amministrazione Provinciale di Geove, 1981. Omladina između krize i ovisnosti, «Zagreb», zagreb – Samobor 1990., Samoubojstvo u humor» ZLH Osijek (s N. Mandić) «Likovni radovi psihički bolesne djece», Osijek, 1980. izdanje autora, 1987. Obiteljska skrb shizofrenih bolesnika (doktorat 1990.). Fiat ius aegrotorum! Ius aegroti suprema lex (str. 127 – 137): O pravima na smrt bolesnih pacijenata; Iz problematike prava bolesnika i umiranja; Biotetika u odnosu na ljudska prava i dužnosti prema djeci; Ka bližem definicijskom određenju kriznog stanja (str. 83 – 89.) Humani vrednosni sistemi, pravo na zdravlje i zdravlje (str. 25 – 34.). Zdravlje i pravo na zdravlje kao vrijednosti i potrebe: U knjizi «Pravo i obveza na zdravlje». Jug. centar za med. etiku, Zagreb 1988.

Miljenko Romic clan predsjednistva

Ime i prezime: Miljenko Romić
Datum rođenja: 1959
Mjesto rođenja: Vrlika
Bračno stanje: oženjen, dvoje djece

Romić je slikarstvo je završio u Splitu, a nakon toga je radio u Majstorskoj radionici Vilima Svečnjaka. Živi i radi u Zagrebu. Bavi se likovnim uređenjem knjiga i monografija. Autor je projekta Spomen doma – muzeja Ovčara u Vukovaru.U Krapini se predstavlja sa četrdesetak ulja na platnu nastalih u posljednje dvije godine. Motiv njegovih slika je lik žene, uvijek postojane i vrlo stabilne impostirane na Romićev krajolik ili na površinu slike ispunjene ornamentalnim cvjetnim oglavljem odnosno pokrivačem. Tu nije riječ o poeziji ženskog lika koje postaje tijelom, a prestaje biti zidom već obratno to su iskipareni, okamenjeni likovi, povijeni oštrom povojnicom čiji zid puca pod magnetizmom lebdeće ili zakriljene crkvice. Odsutnost osobnosti i putenosti ženskog lika, a kroz zamah senzibiliziranih crta lica, Romić oblikuje arhetip žene i u suodnosu s tvorbenim sastavnicama kompozicije, uspostavlja metaforu univerzuma. Njegove žene su heroine koje nas molećljivo, majčinski gledaju. U semiotičkom tumačenju one su naše žene, majke, čuvarice ognjišta i duhovnosti, one su naša Bogorodica s ružičnjakom na oglavlju koje postaje svetokrug.

U galeriji grada Krapine 12. siječnja 2006. godine otvorena je izložba slika akademskog slikara Miljenka Romića pod nazivom «Ljepota i misao».

Idejno rješenje Spomen-doma Ovčara  Vukovar izradio je Miljenko Romić, a predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak kaže da sličnog memorijalnog centra nema u Europi.Idejno je rješenje dao za muzej "Blagi Zadri" u Vukovaru.

Blaženi Alojzije Stepinac (Krašić, 1898.-1960.)– rad akademskog slikara Miljenka Romića. Slika stvarana i posvećena ideji izlaska knjige Hrvatski holokaust II., (i dragom prijatelju J. Ivanu Prceli – opaska umjetnika gosp. Romića), uz želju da jedan dio knjige koji ispovijeda vjeru u blaženstvo Alojzija Stepinca s istinom dopre do srca ljudi.


KAKO MU PRIĆI

I dok se na jednom europskom otoku prenapučenom pseudo ruševinama koje je dalo izgraditi prošlo plemstvo da bi sebi osiguralo «sjećanje» na slavu i taštinu, u sjeni poluziđa prekrivenom vlažnom mahovinom ispijao čaj iz najfinijeg porculanskog posuđa, u kojem se taj napitak doimao kao ucijeđeni Ganges, kojeg su se sve patnje prelile u bijeli sa zlatnim i modrim biljnim ornamentima urešeni čajnik. Dakako nakon dobro obavljena posla, čaj, indijski naravno - gospodu opušta. S druge strane u najljepšoj europskoj vali zacrvenjeli su se žali od udružene petokrake i brade, na bijelom pijesku učini se hrvatski bezdan koji proguta skamenjenog čovjeka što nasta iz tvrda rada i žarke molitve ...  A na brežuljkastu kopnu kojim protječe rijeka, ona ista koja protječe himnom, na samome vrhu zasađen stožnik, jedini on još osta pred crvenom silom. Kako li mu je bilo dok su ga rušili? Nije li i on svojim rušiteljima kao davni Sokrat rekao da počiniti takvu nepravdu gora je sudbina nego pretrpjeti je. Našao se okružen sustavom koji kani prekinuti vezu među naraštajima, koji želi izbrisati pamćenje, stoji nasuprot ideji čudne teorije o nastanku čovjeka koju jednako prihvaćaju i brane nacistički i komunistički eugeničari. A borbeni ateizam gura samoću na njegov narod, koju i on prima duboko u sebe, znajući da je samoća sveti kraj, jer samo još u samoći prebivaju bogovi... U tom zelenom gaju je susret s vječnošću - a preko nje sa svim ljudima.Biti samotnikom znači imati budućnost, voljeti različitosti ovoga svijeta, jer se samo na taj način može oduprijeti najstrašnijem gostu, nihilizmu i njegovoj pustoši. Energija duha i duh energije stavili su ga u spor sa fašističkim i komunističkim globalizmom koji nije politički i stranački, već je on temeljni spor. Bačen u sužanjsku sobicu, oživio je rekli bi smo hamletovsku moć, biti kraljem iz orahove ljuske... I u toj uzničkoj ljusci se suživio sa svojom samoćom jakom kao pjesnički zanos, kao spoznaja o zadnjoj i najdubljoj istini. Jer i ovdje nesmiljeni rat iskušava vjeru. Biti u temeljnom sporu sa bezobrazlukom samodovoljnosti, samoustoličenja osvetoljubivosti u kojoj je čovjek odbacio vječnost, a kao temelj svojega svijeta samoga sebe postavio na njeno mjesto, stoga iz toga stanja može nastati samo nihilističko nasilje jednoumnosti. Biti u temeljnom sporu s globalizmom koji se očituje u trijumfu razuma nad slobodom, inteligencije nad pojedincem, uvjerenjem nad važnim, programa nad čovjekom, u trijumfu povijesti nad sudbinom.  U tom sporu umoren, a mi nismo zgroženi nit' panični, postao je eteričan, zaživio je izvan vremena i prostora, bestjelesan i nadnaravan, to je u određenom smislu bio putokaz ka vječnosti. A umornici mu upadoše u nietzcheovsko zazivanje pomoći, jer «umorili smo ga pomozite !!!» I zato sam kroz slikanje kadar lomiti kruh s njim, jer bez pričesti s umrlima pun ljudski život je nemoguć... I kao što je Krist naš put ka Bogu tako neka bude i blaženi Alojzije Stepinac naš put ka Kristu. 

Miljenko Romić  (iz knjige Hrvatski holokaust II. autor i pisac J. Ivan Prcela, Zagreb 2005.) 

Rakitje, Krklecova 20
10437 Bestovje, Zagreb, Croatia
tel., fax. ++385 1 3323-114
mob. ++385 98 810-588

Više o vrsnom umjetniku
http://romic-art.net/
http://www.croatianmuseum.com/images/romic/POPIS%20SLIKA%20ZA%20CLEVELAND.pdf

KNJIGA: Spomen dom hrvatskih branitelja Vukovar

IDEJNO RJEŠENJE NASLOVNICE:

Mr. Ivan John Prcela, Hrvatski holokaust II., Drugo i treće izmijenjeno i dopunjeno izdanje, 565 stranica, Prvo izdanje Grafički zavod Hrvatske, Zagreb, 2005. Drugo izdanje Gradus - Sesvete,  2005.
Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, urednik, Zbornik radova Trećeg hrvatskog žrtvoslovnog kongresa, "O ŽRTVAMA JE RIJEČ“, 409 stranica, Grafički zavod Hrvatske, Zagreb, 2004.
Zbornika radova IV. Hrvatskog žrtvoslovnog kongresa  2007.g ., "O ŽRTVAMA U RATU I U MIRU",
Dr. sc. Ivan Dujmović, Zbirka pjesama "Hrvatska u meni", 130 stranica, Samobor, 2009.
Želimir Kužatko, Otok Sveti Grgur - Hrvatski gulag,  158 stranica, Grafički zavod Hrvatske, Zagreb, 2010. g.
Prof. dr. sc. Gojko Zovko, UZARIĆI zapisi i sjećanja, 160 stranica, Grafički zavod Hrvatske, 2011. g. 
Zbornik radova V Hrvatskog žrtvoslovnog kongresa 2010. g.  "ŽRTVA ZNAK VREMENA", 938 stranica.
Hrvatska tužba, prof. Zvonimir Šeparović, naklada Hrvatsko žrtvoslovno društvo, Grafički zavod Hrvatske, 2014., 191. str.

dragutin bauman 2013Ime i prezime: Dragutin Bauman, ing. kemije
Datum rođenja: 15. travnja 1949.
Mjesto rođenja: Tuzla 
Hrvat, oženjen, supruga Katarina, kćer Mirela 

RADNO ISKUSTVO

od 1968. godine u Institutu za metalurgiju „Željezare Sisak“ na poslovima:
1968. - 1979. korozija i zaštita materijala (laboratorij),
1979. - 1989. „scanning“ elektronski mikroskop,
1989. - 1991. šef Službe komercijale Instituta za metalurgiju
1992. - 1994. koordinator u Službi financija Metavala,
1996. - 2001. rukovoditelj Službe tehničke zaštite Valjaonice cijevi Sisak,
2001. - 2002. voditelj marketinga Željezara Sisak - nova d.o.o.,
2003. - 2004. voditelj Marketinga MECHEL Željezara d.o.o.,
2005. - 2007. voditelj Marketinga Valjaonice cijevi Sisak d.o.o.,
2007. - 2008. voditelj Marketinga CMC (Commercial Metals Company) Sisak d.o.o.


ŠKOLOVANJE
Datum: travanj 1979.
Mjesto: Sisak
Ustanova: Kemijsko Tehnološki fakultet u Sisku,Sveučilište u Zagrebu
Zvanje: inženjer kemijske tehnologije

USAVRŠAVANJE
Certifikat za rukovanje zatvorenim izvorima ionizirajućeg zračenja, 1979., god.(Institut „Ruđer Bošković“, Zagreb)

PODRUČJE RADA
- „SCANNING“ elektronska mikroskopija - SEM
- Marketing

□  POPIS RADOVA
Kooautor na četrnaest stručnih radova iz područja elektronske mikroskopije objavljenih na simpozijima,
  kongresima i u časopisima.
Autor dva stručna rada
D. Bauman, V. Novosel-Radović, M. Rifaj, 
  The application of scanning electron Microscopy and X-ray difraction to the examination of human calculus,
  1st Congress of the Croatian Society for electron Microscopy with International participation,
  Hotel Sheraton Zagreb, 13. - 16. May 1999., Proceedings, 65-68.
D. Bauman, V. Novosel-Radović, 
  Development of the electron Microscopy laboratory in „Željezara Sisak“, 
  1st Congress of the Croatian Society for electron microscopy with International participation,
  Hotel Sheraton  Zagreb, 13. - 16. May 1999., Proceedings, 29-30.
  i jednog prikaza objavljenog u časopisu „Metalurgija“:
- D. Bauman, „Dvadeset šest godina tradicije scanning elektronske mikroskopije u „Željezari Sisak“,
  METALURGIJA 41 (2002) 4, 333-335.

OSOBNE VJEŠTINE I KOMPETENCIJE
Materinski jezik: hrvatski
Strani jezici: engleski - aktivno znanje u govoru i pismu

TEHNIČKE VJEŠTINE I KOMPETENCIJE
Rad na računalu (Microsoft Office: Word, Excel, Power Point; programi za pretraživanje Interneta).

□ 
STRUČNE AKTIVNOSTI

 • Autor sinopsisa - predložaka za:
  - dva promidžbena filma o „Željezari Sisak“ (1993. i 2003.god.)
  - dokumentarni film o prvom hrvatskom riječnom ratnom brodu „PB - 91“, Prvog zdruga riječnog iz Siska
     (lipanj, 1994. god.)
 • Predsjednik Organizacijskog odbora simpozija na temu „Mogućnost i primjena elektronske mikroskopije“, 12. do 13. prosinca 2000. godine, Lječilište Topusko.
 • Predsjednik Organizacijskog odbora znanstvenog simpozija na temu Razvojna strategija i  Marketing grada i županije“, 4. do 5. travnja 2002. godine, Sisak, Hotel „Panonija“
 • Dopredsjednik Organizacijskog odbora 2. Hrvatskog mikroskopijskog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem, 18. do 21. svibnja 2006. godine, Lječilište Topusko.
 • Predsjednik Organizacijskog odbora JAVNE TRIBINE „Domovinski rat - 17 godina poslije“, 30. svibnja 2008. godine, Sisak, Hotel „Panonija“.
 • Sudionik Petog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa „ŽRTVA ZNAK VREMENA“, Hotel Westin Zagreb, 18. i  19. lipnja 2010., VOĆIN 20. lipnja 2010., s poster prezentacijom tekstova objavljenih u SLOBODNOJ  DALMACIJI i na mrežnoj stranici Hrvatskog žrtvoslovnog društva http://www.viktimologija.com.hr/
 • Prvi urednik monografije „Elektronska mikroskopija u Hrvatskoj“ predstavljene 24. svibnja  2012. godine, u Tehničkom muzeju, Zagreb. 
 • Predsjednik Organizacijskog odbora tribine „DIŽEMO GLAS DO NEBA - OSLOBODITE HRVATSKE GENERALE “, održane 10. studenog 2012. godine, u Zagrebu, u Muzeju „Mimara“,
 • Predsjednik Organizacijskog odbora jednodnevne mikroskopijske radionice pod naslovom „Od biologije do geologije“ održane 10. lipnja 2013. godine na Veleučilištu „Marko Marulić“, Knin.
 • Aktivni sudionik Šestog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa „VRIJEME ŽRTVE“, 14. do 16. lipnja 2013., Zagreb - Sisak - Baćin, s objavljenim radom pod naslovom „Otpušteni radnici Sisačke željezare su žrtve“.
 • Predsjednik Organizacijskog odbora jednodnevnevnih mikroskopijskih radionica pod naslovom “Primjena elektronske mikroskopije“ održanih 3. svibnja 2014. godine i 9. svibnja 2015. godine, u Ružičkinoj kući, u Vukovaru.
 • Autor monografije „MOJ IZBOR NIJE ŠUTNJA!“ predstavljene 16. svibnja 2016. godine, na Kaptolu, Tribina grada Zagreba. 
 • Aktivni sudionik Sedmog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa „PAMĆENJE I POVIJESNA ISTINA O ŽRTVAMA”,  30. rujna do 2. listopada 2016. godine,  Zagreb - Varaždin - Svibovec Toplički, s predstavljanjem monografije “Moj izbor nije šutnja!” 

□  PRIZNANJA
U svojstvu voditelja projekata uređenja izložbenog prostora „Željezara Sisak“ / Valjaonica cijevi Sisak / CMC Sisak d.o.o. na Zagrebačkom velesajmu: 1993., 2003. i 2007. godine
- Priznanja za visoki nivo ukupnog nastupa „Željezara Sisak d.o.o.“, danas ABS Sisak d.o.o.

□  ČLANSTVA
član Nadzornog odbora Hrvatskog mikroskopijskog društva
član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata
član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva
član Upravnog odbora Koordinacije braniteljskih udruga Grada Zagreba

□  SUDJELOVANJE U DOMOVINSKOM RATU
Dragovoljac Domovinskog rata  - 1991., dozapovjednik I. Satnije radničkog bataljuna „Željezare Sisak“
1994/1995 pripadnik Hrvatske vojske - pomoćnik zapovjednika za PD Zbornog mjesta Sisak.

□  ODLIKOVANJA
Spomenica Domovinskog rata
Medalja „Oluja“