Predsjedništvo

Ante Beljo

Ime i prezime: Ante Beljo

Datum rođenja: 1946

Mjesto rođenja: Čerina u općini Čitluk, Hercegovina

Bračno stanje: oženjen, otac četvero djece

Ante Beljo rođen je u Čerinu u općini Čitluk, Hercegovina, godine 1946. Osnovnu je školu pohađao u svom rodnom mjestu, a gimnaziju u Širokom Brijegu. Studirao je fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Emigrirao je 1967. u Austriju a otkuda je 1968. u svibnju odselio u Kanadu. Tamo je, u glavnom gradu sjevernog Ontarija, Sudburyju, osim svog redovitog posla, bio aktivnim sudionikom društvenog života Hrvata u Sjevernoj Americi i u kanadskim humanitarnim, prosvjetnim i kulturnim udrugama. Ante Beljo je bio posebno aktivan u krugovima Amnesty Internationala. On je jedan od osnivača i promicatelja Hrvatsko kanadskog folklornog saveza i Hrvatskih izvandomovinskih škola.

Tijekom demokratskih promjena u Hrvatskoj 1989. – 1990., aktivan je član Hrvatske demokratske zajednice, najprije u Kanadi, a potom u predizbornoj utrci na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Nakon povratka u Hrvatsku, 1990. godine osniva u siječnju 1991. Hrvatski informativni centar, kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta, kao i pripadajući mu Centar za prikupljanje dokumentacije i obradu podataka o Domovinskom ratu. Obavljao je dužnost ravnatelja Hrvatske matice iseljenika od svibnja 1993. do konca lipnja 2000. godine. Za zastupnika u Hrvatskome Saboru izabran je parlamentarnim izborima 1995. godine i ponovno 2000. godine od birača iz II. izborne jedinice (Hrvati izvan Hrvatske). 

Od 2004. godine u potpunosti je angažiran u radu Hrvatskog informativnog centra i širenju istine o Hrvatskoj i hrvatskome narodu. Dugogodišnji član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva.
Dopredsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva je od 18. lipnja 2011. godine. do 10. prosinca 2016. kada je izabran za predsjednika društva.

Đuro KnezičićIme i prezime: Đuro Knezičić

Datum rođenja: 17. travnja 1962.

Mjesto rođenja: Đakovo

Bračno stanje: oženjen,  otac jednog djeteta (studenta)

Silvija Lažeta HŽD tajnica društvaIme i prezime: Silvija Lažeta

Datum rođenja:  10.12.1978.

Mjesto rođenja: 

Bračno stanje:  neudata

 

 

 

 

CVTemplate Silvija Lažeta 1

CVTemplate Silvija Lažeta 2