PORTAL HRVATSKOG KULTURNOG VIJEĆA

Misa zadužnica za ratnog ministra obrane Gojka Šuška
Gojko Šušak - In memoriam
U Crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška bb) večeras je služena - o 17. obljetnici njegove smrti - sveta misa zadušnica za Gojka Šuška, ratnog ministra obrane RH i najbližeg suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Gojko Šušak 1
Gojko Šušak 2
Gojko Šušak 3
U molitvi za ministra od malo riječi, a velikih djela, ujedinili su se članovi obitelji, rodbina, generali i suborci, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, dužnosnici HDZ-a, poštovatelji Šuškova djela...
Gojko Šušak 4
Gojko Šušak 5
Gojko Šušak 6
Gojko Šušak 7
Misu je predvodio fra Zoran Senjak koji je uz pokojnog ministra bdio u molitvi zadnjih mjeseci njegovog života te mu dao posljednju pomast.

Gojko Šušak 8
Gojko Šušak 9
Gojko Šušak 10
U nadahnutoj propovijedi fra Senjak se prisjetio Šuška naglasivši da je neizmjerno volio hrvatski narod:

"Na poseban se način sjećamo pokojnog ministra Gojka Šuška, najbližeg suradnika prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je jedan od najzaslužnijih za slobodu našeg naroda i neovisnost Republike Hrvatske".

Fotografija: Ljubomir Škrinjar
Tekst: hkv

Sv. Misa zadušnica u PONEDJELJAK, 4. svibnja 2015.

U Crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška bb), služena je - o 17. obljetnici njegove smrti– na poticaj obitelji Šušak, već tradicionalno, Sveta Misa zadušnica za Gojka Šuška, ratnog ministra obrane RH i najbližeg suradnika predsjednika dr. FranjeTuđmana.

Ujedinjeni u molitvi

U molitvi za ministra, “od maloriječi, ali od riječi”, ujedinili su se članovi obitelji Šušak i rodbina, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske – Ante Deur – savjetnik za branitelje, hrvatski branitelji, invalidi Domovinskog oslobodilačkog rata, udovice, djeca i roditelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, visoki časnici Hrvatske vojske, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, dužnosnici HDZ-a, poštovatelji Šuškova djela…

Hrvatska mu je bilasve

Misu je uz nazočnost više svećenika predvodio fra Zoran Senjak, koji je uz pokojnog ministra bdio u molitvi zadnjih mjeseci njegovog života. U nadahnutoj propovijedi fra Senjak se prisjetio Šuška naglasivši neizmjernu ljubav za hrvatski narod:

- Na poseban se način sjećamo pokojnog ministra Gojka Šuška, najbližeg suradnika prvoga hrvatskog predsjednika dr. FranjeTuđmana, koji je jedan od najzaslužnijih za slobodu našeg naroda i neovisnost Republike Hrvatske.
Gojko Šušak 11
Gojko Šušak 12

Predvoditelj Sv. Mise zadušnice fra. Zoran Senjak
Gojko Šušak 13

Na Sv. Misi počast su odali i pripadnici Počasno zaštitne bojne Hrvatske vojske

Gojko Šušak 15
Obitelj Šušak
Gojko Šušak 16

Izaslanice Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelj iz Domovinskog rata grada Zagreba
Gojko Šušak 17

Hrvatski branitelji u odorama HV
Gojko Šušak 18
Gojko Šušak 19
Hrvatski vojni invalidi iz Domovinskog rata
Gojko Šušak 20

Gojko Šušak 21
Gojko Šušak 22
Visoki časnici Hrvatske vojske i Hrvatskog redarstva
Gojko Šušak 23

Klapa Janjevo
Gojko Šušak 24

Predstavnici udruga hrvatskih branitelja
Gojko Šušak 26

Pripadnici Počasno zaštitne bojne Hrvatske vojske
Gojko Šušak 27
Gojko Šušak 28