z separovic
Hrvatsko žrtvoslovno društvo pod predsjedanjem svoga predsjednika Zvonimira Šeparovića na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji iznijelo je dosta zanimljivih podataka o nekom raskoraku između udruga i pojedinaca, koji podržavaju vlast i onih, koji u ovom momentu se suprostavljaju takvim stavovima.

HŽD je protiv ovakvog zdrastvenog odgoja, jer će upropaštavati djecu pod krinkom zdravstvenog odgoja. HŽD nije protiv zdravstvenog odgoja, ali ovaj predloženi odgoj, oni smatraju u kulturi smrti, a ne života, zagovarajući homoseksualizam. Traže da Sabor opozove taj zakon jer je opasan i neprimjeren, poglavito zbog većinskog katoličkog življa.

HŽD je protiv povlačenja tužbe za genocid, jer je u Hrvatskoj ubijeno preko 15.000 ljudi, 50.000 ranjenih, 500.000 prognanih i naglašeno je posebno područje Vukovara, Voćina, Škabrnje, Dubrovnika, te cjelokupnog okupiranog područja. Šeparović je rekao, da je osobno tu tužbu za genocid progurao kod predsjednika Tuđmana, a da je protiv nje bio Mate Granić, dugogodišnji ministar vanjskih poslova. Zbog svega navedenog, povlačenje tužbe je  stvar o kojoj odlučuje narod u krajnjem slučaju. S tim u vezi HŽD je protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru, jer HŽD smatra da broju Hrvata treba dodati nestale, ubijene i prognane, te upozoravaju da je broj ljudi, koji se deklariraju pisanjem ćirilice i broj navodnih Srba u Vukovara u znatnom raskoraku. Zapravo da ljudi žive u Srbiji sa mjestom boravka u Vukovaru. Što znači kako akcija policije u vukovarskom kraju, za utvrđivanje stvarnog stanja nije provedena.

Zakon o strateškim investicijama nazivaju protuustavnim. Smatraju isto tako, da jedino ulaganje od 20 miliona eura može biti izuzeto od takvog mišljenja. Zbog toga i Kordinacija branitelja okupljena oko gosp. Loboreca se ograđuju od politikanstva i rasprodaje, vodećih stranaka. Loborec otvoreno pita, koliko je oružja bez dozvole oduzeto u  Vukovarsko-srijemskoj županiji. I nije zadovaljn brojem oduzetog oružja, isto tako pita tko je u 36 sati odobrio "ljubljene ispred katedrale"?  Udruge branitelja izašle na konferenciji za tisak podatakom o navodnoh preko 150.000,00 kn  potrošenih za taj blago rečeno čudan čin ljubljena pred katedralom. Udruge branitelja okupljene u ovoj konferenciji za novinstvo su upozorile sličnost ove situacije i vrijeme kada smo bili primljeni u NATO, a to smo po njima platili zakonom o nekretninama. Sada se prodaju bogatstva u sličnoj poziciji. Što je po njima nedopustivo.

I na kraju dr. Zvonimir Šeparović smatra, kako je registar agresora neophodan, jer je izašao na vidjelo i registar branitelja, s čime se HŽD ne slaže, jer je učinjena povreda privatnosti osobe. Konferencija za novinare je ponudila jedinstveni stav braniteljski udruga prema političkim temama i to je novina njihovog djelovanja. Prvi puta je snaga braniteljskih udruga kordinirana u jednoj osobi, koja ima kohezivni karakter i stavovi su jedinstveni. Branitelji sve više shvaćaju novu ulogu u stvaranju zemlje za što im je neophodno jedinstvo.

IGOR DRENJANČEVIĆ // POLITIKA.HR
http://www.politika.hr/hrvatska/11982-hrvatsko-zrtvoslovno-drustvo-prosvjeduje-protiv-neravnopravnosti-misljenja