In memoram prof Đurđica Cesar

 

prof. Đurđica CESAR
24.03.1956. - 04.05.2017.

Dragi moji prijatelji, gospođe i gospodo,

jučer, 4. svibnja 2017. godine, ujutro u 6 sati i 15 minuta, Uskrsli Gospodin, Gospodar sviju vjekova pozvao je u Vječnu radost moju sestričnu Đurđicu. Njezina borba s opakom bolešću trajala je 10 mjeseci u Bolnici Rebro u Zagrebu.

Đurđica CesarOkrijepljena svetim sakramentima, prije tri tjedna, neočekivano je pala u stanje kome iz koje se više nije probudila. Kao kršćani, vjerovali smo da joj Božja Ljubav može podariti još koju godinu zemaljskog života, i da osjeti radost što znači biti baka i imati unuke, ali joj je to bilo uskraćeno. Radovala se tek mojim unucima i jako ih je voljela. 

Molili smo za njezino ozdravljenje, kao jedna velika molitvena zajednica, od dalekog Novog Zelanda, Australije, do Sjeverne Amerike i diljem Hrvatske, Herceg Bosne i Europe. Zahvaljujem svima koji su se uključili u tu našu zajedničku molitvu, svake večeri u 22 sati po Hrvatskom vremenu uz Hrvatski katolički radio.
Molimo i dalje. Za sve koji su u potrebi.

Bila mi je više od sestrične. Bila mi je kao sestra. Tek tri i pol godine mlađa od mene, pratila me u mojim putevima traženja istine o povijesti roda našega. Njezino znanje i zvanje profesorice povijesti i arheologije bilo mi je dragocijeno. Diskretno mi je uvijek pomagala svojim znanjem i iskustvom i bila zajedno samnom aktivna u Hrvatskom kulturnom vijeću i Hrvatskom žrvoslovnom društvu. Posljednji put bila je sudionicom VII. hrvatskog žrvoslovnog kongresa, prošle jeseni.

Nek joj je lahka ova sveta hrvatska gruda, koju je iskreno ljubila!

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

I Svjetlost Vječna svjetlila joj!

S ljubavlju,

bratić Ivica

Sprovod će biti sutra, u subotu 6. svibnja 2017, u 12:30 sati na Varaždinskom groblju.


Hrvatsko žrtvoslovno društvo izražava iskrenu sućut obitelji Cesar.
Neka joj je laka hrvatska zemlja. Počivala u miru Božjem.
Ante Beljo, predsjednik Hrvatsko žrtvoslovnog društva


Povodom smrti prof Cesar izražavam sućut obitelji i svim rođacima, znacima i prijateljima
Počivala u miru Božjem
Franjo Talan  - dopredsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva