(Pravosuđem, Vjesnik piso lani, pružio se lanac kriminalni. Gruntovnica zloglasna postala, građanima zdravlje uništila. Stotin' tisuć spisa u blokadi, građani se džaba žale vladi. To se u nas dogoditi more, kršitelji napreduju gore. Treba njima odriješiti kesu, imunitet štiti Đuru Sessu.)

 
Predsjednica predlaže Đuru Sessu za predsjednika Vrhovnog suda (V. list 10.07.2017)
O poštovanoj predsjednici sam svojevremeno pisao hvalospjeve, videći ju kao ptičicu koja je ponijevši sa sobom kamenu čvrstinu, plavetnilo sinjeg mora i ljepotu velebitske vile, skakutala po granama velikih svjetskih stabala, da bi se spustila na grančice gaja Pantovčak odakle će nam pjevušiti našu hrvatsku pjesmu.
Bila to ili ne bila njezina volja, ja želim svojim čitateljima preko slobodnih portala ponovo iznijeti svoju šestogodišnju gruntovničku kalvariju iz vremena predsjednikovanja Općinskim sudom spomenutog suca. Radi se o moćnom papiru formata A4, vlasničkom listu za svoj stan, koji sam stekao uz puno truda i odricanja, nikada se ne upoznavši sa fenomenom društvenog stana. Od mene su uporno tražili nekakve nebeske dokumente, tabularne isprave i slično, koji dokumenti nisu bili potrebni drugima iz zgrade, uključujući i prvog susjeda Ljubu Jurčića, nesuđenog predsjednika Račanove veleizdajničke vlade. U komuniciranju sa Sessinom sutkinjom( Ilijana Petyo) osjećao sam se nemoćno, kao onaj židov kome su zas običnu vožnju tramvajem svakih 7 dana tražili da donese liječničku potvrdu o neušljivosti. (Iz knjige Holokaust za početnike)
Davorin Grabarić, direktor Centrostana, koji bi mi mogao izdati tražene nebeske dokumente mi odgovorno odgovara. " Ja ti nemam što više izdati, dokumenti su vam zajednički, to oni tebi rade zbog tvoga bla  bla. Svašta pišeš protiv ovih na vlasti. To ti je udba, znaš."
Borio sam se svojim jedino mogućim sredstvom perom i pucao umjetničkim mecima. Pravosuđem Vjesnik piso lani, pružio se lanac kriminalni. Gruntovnica zlogasna postala, građanima zdravlje uništila. Stotin tisuć spisa u blokadi, građani se džaba žale vladi. To se u nas dogoditi more, kršitelji napreduju gore. Treba njima odriješiti kesu, imunitet štiti Đuru Sessu.
Tek poslije moje podnesene kaznene prijave protiv Đure Sesse za svjesno i sa zlom nakanom kršenje zakona, vlasnički list mi je poslije punih 6 godina dostavljen, a traženu ispriku i materijalnu dokumentiranu odštetu nikada nisam dobio. Moja tužba je prošla sve općinske, Županijske, Vrhovne i Ustavne sudske instance, gdje u presudama nitko nije negirao sudačku krivnju, ali su se svi pozivali na sudački imunitet, pasivnu legitimaciju, državu koja odgovara za greške svojih sudaca i slično.
I na kraju, nije li i ovo dokaz, da je naša udba ( Davorin Grabarić) pustila svoje pipke i do Strazburga? "Želim vas izvjestiti da je Evropski sud za ljudska prava, po sucu pojedincu (E. Steiner) odlučio proglasiti vaš zahtjev nedopuštenim. Ova odluka je konačna i protiv nje ne postoji mogučnost žalbe.
Pa evo, prije nego se donese konačna odluka, neka se i sa ovim sudačkim periodom kanditata za predsjednika Vrhovnog suda upozna i naša predsjednica, i predsjednik Hrvatskog sabora sa svim sabornicima. 
ŽARKO MARIĆ