Objavljeno: Četvrtak, 14 rujan 2017 

z separovic

Malo je u Hrvatskoj takvih boraca za pravdu i pravicu kakav je ugledni i cijenjeni  prof. dr. Zvonimir Šeparović (r. 14. rujna 1928. u Blatu na Korčuli). U stvaranje hrvatske države uključio se početkom devedesetih godina. Bio je jedan od prvih suradnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Iako se s njim „razišao“ u nekim političkim stavovima, ostao mu je vjeran do današnjih dana.

Utemeljitelj je svjetskog i Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Svake godine okuplja brojne intelektualce i borce za Hrvatsku te obilazi mjesta koja su najviše stradala tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata. Sudjelovao je na brojnim tribinama, predavanjima i političkim skupovima diljem svijeta gdje je prenosio istinu o borbi Hrvata za slobodu te pozivao u prvom redu hrvatske iseljenike da se vrate u Domovinu.

Sjećamo ga se i kao ministra vanjskih poslova RH. U njegovo vrijeme Hrvatska je međunarodno priznata i primljena u Ujedinjene narode. Kao ministar pravosuđa podnio je tužbu Međunarodnom sudu pravde u Haagu protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore za zločin genocida nad hrvatskim narodom.). U želji da potakne suđenja hrvatskim izdajicama osmislio je i Hrvatsko nacionalno etičko sudište, koje je donijelo nekoliko presuda.

Autor je brojnih knjiga, znanstvenih radova te član iznimno značajnih kulturnih i inih institucija. Nikada ne posustaje, uvijek je tamo gdje se bori za boljitak hrvatske Domovine, a poglavito za nevine hrvatske žrtve.

Stoga, dr. Šeparoviću, sretan Vam rođendan!

I hvala Vam za sve što ste dali i što ćete dati za hrvatsku državu!

Mladen Pavković, 

 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)