Film Oni su Hrvatska
PROJEKCIJA IGRANO DOKUMENTARNOG FILMA

ONI SU HRVATSKA

ZAGREB, Palmotićeva 31

SKAC klub, Velika dvorana, (Bazilika srca Isusova)

ČETVRTAK, 12.10.2017. u 20 h

Svako je vrijeme  i prigoda da se povijest piše, pisati je može svatko, a stvarati je privilegiju imaju samo posebni. I kao što su u samo jednom djeliću dijamanta sadržane sve osobine njegove ljepote, tako je u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu sadržan osnovni smisao i bit Hrvatske Domovine. Pobijedili smo u ratu, ali čini se kako smo pobjedu izgubili u miru.

U niti jednom segmentu Hrvatske države, pobjeda branitelja nije sadržana kao temelj ove zemlje, upravo suprotno, veliki broj institucija, udruga i novinara obezvrjeđuje i umanjuje vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata.

Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ zajedno sa Udrugom VRSI FILM i Udrugom veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata zadarske županije, snimila je igrani film koji će ukazati na ove probleme i nadamo se probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni kako su ljudi darivali najvrijednije što su imali, svoj život za slobodnu  Hrvatsku. U filmu glume djeca i unuci  Hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji i članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“.

Film je snimljen prema priči brigadira HV Ivice Matešića Jeremije „Zaboravljene bitke“, u režiji Ivice Božića, u produkciji Udruge žene u Domovinskom ratu Zadar i koprodukciji Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.

Kontakt: Udruga ŽUDR-Zd: 091 49 000 11 (Ivana Haberle)

                                            095 911 0343 (Vesna Matešić)


Premijera filma Oni su Hrvatska

Premijera filma Oni su Hrvatska 1

Premijera filma Oni su Hrvatska 2

Premijera filma Oni su Hrvatska 3

Premijera filma Oni su Hrvatska 4

Premijera filma Oni su Hrvatska 5

Premijera filma Oni su Hrvatska 7

Premijera filma Oni su Hrvatska 8

Premijera filma Oni su Hrvatska 9

Premijera filma Oni su Hrvatska 10 Marko Radoš Mara

Premijera filma Oni su Hrvatska 11

Premijera filma Oni su Hrvatska 12

Premijera filma Oni su Hrvatska 13

Fotografije: Arhiva HŽD/Đurđa Cecelja