Poštovani!

Do kraja godine predstoji nam rasprava o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Ta bi ratifikacija predstavljala udarac na kršćanske vrednote i značajan korak u rastakanju zdravog okružja za život naših obitelji i naše djece.

Želite li (možda zvuči nevjerojatno, ali to se već događa u nekim zemljama):

  •          da nastavnica u školi upita Vašu kćer je li ona sigurna da je žensko ili bi radije birala da je muško?
  •          da se službeno nećete više moći nazivati majka i otac već „roditelj 1“ i „roditelj 2“?
  •          da Vašem sinčiću teta u vrtiću lakira nokte i oblači haljinicu kako bi „isprobao“ osjeća li se bolje kao                     djevojčica?
  •          da se ukinu odvojene ženske i muške svlačionice, muški i ženski wc-i?
  •          da se obitelj i brak između žene i muškarca počnu i službeno tretirati kao nepoželjna „tradicija na temelju              rodnih stereotipa“?

To sve donijela bi nam Istanbulska konvencija koja, pod krinkom borbe protiv nasilja nad ženama, pokušava „na mala vrata“ ugurati „rod“ i rodnu ideologiju ne samo u hrvatsko zakonodavstvo već i u obrazovanje i medije!

Zato Vas pozivamo da se pridružite građanskoj inicijativi Istina o Istanbulskoj!

  1. možete pročitati sve o građanskoj inicijativi, o razlozima neprihvatljivosti Istanbulske konvencije i o posljedicama rodne ideologije u svijetu.
  2. O rezultatima peticije izvijestit ćemo predsjednika Vlade i Hrvatski sabor. Važno je da se što više ljudi usprotivi, zato potaknite i svoje ukućane i prijatelje da se potpišu!
  3. Istina o istambulskojPoslat ćemo Vam materijale (ppt prezentacija, letci, plakat). Malim angažmanom svakoga od nas možemo puno učiniti.

Svakako proslijedite ove informacije svojim prijateljima! Podržite i širite inicijativu i na facebooku!

Kristina Pavlović, prof.

predsjednica udruge Glas roditelja za djecu – GROZD

i članica organizacijskog odbora građanske inicijative Istina o Istanbulskoj