general Praljak 29 1 12017 Haag

Sućut obitelji i prijateljima generala Praljka

od Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Ožalošćenoj obitelji generala Praljka, svim njegovim suborcima, prijateljima i poštovateljima, u svoje ime i u ime svih članova Hrvatskog žrtvoslovnog društva izražavam duboku sućut.

Slobodan Praljak je cijeli svoj život od gimnazijskih dana sa Širokog Brijega, pa do svoje tragične smrti stupao uspravno, branio moralne ljudske norme, rodoljublje i pravičnost za hrvatski narod, kako u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, tako i po cijelom svijetu.

Svojim znanjem, odanošću i žrtvom bio je uvijek u prvim redovima. Prošao je mnoga stradanja i dobio mnoge bitke, ali ovu bitku s nepravdom, zlobom i neistinom prema njemu i hrvatskom narodu nije uspio dobiti.

Pao je dostojanstveno kao žrtva zla, na sramotu i odgovornost mnogih u Hrvatskoj i raznih centara moći iz svijeta, koji nam kao narodu presuđuju kao nekada na Bleiburškom polju.

Ostat će zauvijek naš junak, a žrtva sramotnih svjetskih djelitelja pravde. Bio je i ostat će u hrvatskom narodu naš veliki ponos ali za neke njihov vječni sram.

Neka mu bude laka hrvatska zemlja.

Ante Beljo, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva i prijatelj pokojnog Slobodana još od gimnazijskih dana.

U Zagrebu 29. studenog 2017.