REPUBLIKA HRVATSKA 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA  ŽUPANIJA

                                             

URED ŽUPANA

                                                      

Klasa: 032-02/17-01/125

Ur.broj: 2196/1-11-17-2

Vukovar, 12. prosinca 2017.

 

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

 

S V I M A

 

PRIOPĆENJE

 

Posjet župana Bože Galića Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu odaje podršku i ohrabrenje svim Hrvatima

 

Na poziv vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, boravilo je u dvodnevnoj uzvratnoj posjeti Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu..

Prvog dana boravka premijerno je prikazan dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića, na  Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u dvorani Pavla VI. u Sarajevu, a drugog dana boravka kardinal Vinko Puljić je primio na razgovor župana Božu Galića, u prostorijama Vrhbosanske nadbiskupije..

Razgovarali su o položaju Hrvata kao i o stanju katoličkih župa na području Bosne i Hercegovine između 1991. i 2015. godine..

Kardinal Puljić je istaknuo kako je Hrvate rat razdijelio ali se unatoč svemu čuva povijesni entitet hrvatskog naroda. Školovao se 7 godina u Đakovu te je ostao povezan sa Slavonijom. Naveo je kako je važna solidarnost katoličkoj crkvi u Sarajevu, a posjeta župana Galića odaje veliku podršku i veliko ohrabrenje za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini. Napomenuo je kako je izuzetno važno jedinstvo hrvatskog naroda te ovaj susret ima višestruko značenje svim Hrvatima koji žive na tom području..

Župan Galić se zahvalio na gostoprimstvu, i istaknuo važnost zajedništva, te  njegovanje odnosa Hrvata iz Hrvatske s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, i spomenuo je kako će uvijek biti spreman pomoći..

U sastavu izaslanstva bio je i producent dokumentarnog filma Antun Ivanković, a prijemu je nazočio i veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini mr. sc. Ivan Del Vechio.

Pozdrav svima !

 

grb n3Marija Prša

referentica za poslove protokola

URED ŽUPANA
------------------------------------------------

Vukovarsko-srijemska županija

Županijska 9, 32 000 Vukovar

Tel/Fax: 032 454 207

Mob. 092 156 3449