Vrlo poštovani profesore Šeparović, predsjedniče našega HNESa,

Vrlo poštovani svi članovi HNESa,
javljam Vam se ovom porukom uz koju prosljeđujem i privitke primljene od našega člana gosp. Nenada Vlahovića, a povodom teškoga financijskoga stanja u kojem se gosp. Nenad Vlahović našao zbog presude u korist etički osuđenoga veleizdajnika Milorada Pupovca.

Svima nama je znano koliko se gosp. Vlahović protiv Pupovca borio i još uvijek bori u želji uklanjanja Pupovca iz političkog i javnoga društvenog djelovanja i utjecaja u našoj državi Hrvatskoj. 

Jednako tako, vjerujem da je svima znano i stanje u hrvatskom pravosuđu, odnosno odluke takvoga pravosuđa kada su u pitanju hrvatski branitelji i domoljubi koji se usuđuju usprotiviti postojećim strukturama moći. 

Tako i gosp. Vlahović nije uspio na takvom sudu dokazati svoje navode, a etičkom veleizdajniku je dosuđena novčana zadovoljština.

Presudom je gosp. Vlahović dužan platiti ukupno 25.590,11 kn (glavnica plus kamate) na dan 16, siječnja 2018. godine, k tomu još i troškove svoga branitelja. 

Zato se prema zamolbi za pomoć i uz suglasnost gosp. Nenada Vlahovića, ovom porukom moli sve članove HNESa, svakog pojedinačno u sklopu osobnih mogućnosti, za financijsku pomoć gosp. Vlahoviću u plaćanju financijske obveze iz presude koja se radi Vašega uvida, dostavlja u privitku. 

Posebno se to moli naše članove koji žive u inozemstvu i možda su u mogućnosti više pomoći od nas koji živimo od hrvatskih plaća.

Gosp. Vlahović nije u financijskoj mogućnosti sam sa članovima svoje obitelji, ispuniti obvezu iz presude i platiti toliki dužni iznos pa iskreno moli za pomoć.

Nadamo se da ćemo na ovaj način moći pomoći i zaštititi člana i sudca našega HNESa i njegovu obitelj čija osnovna egzistencija je takvom presudom ugrožena.

S obzirom da rok za ispunjenje obveze prema presudi istječe 29. siječnja 2018., gosp. Vlahović moli da mu se novčana pomoć kojom članovi mogu pomoći, uplate čim žurnije, a najkasnije do 28. siječnja 2018. godine.

Broj žiro računa za uplatu novčane pomoći gosp. Nenadu Vlahoviću je:

HR5324020063200324342 kod Erste banke.

Molimo sve primatelje da proslijede ovu zamolbu za pomoć našim članovima čije e-adrese nisu među primateljima ove poruke.

S poštovanjem,

Željko Tomašević

član HNES-a


Nenad Vlahović drugostupanjska presuda i nalog za plaćanje pristojbe 2 1

Nenad Vlahović drugostupanjska presuda i nalog za plaćanje pristojbe 2 2

Nenad Vlahović drugostupanjska presuda i nalog za plaćanje pristojbe 2 3

Nenad Vlahović drugostupanjska presuda i nalog za plaćanje pristojbe 2 4

Nenad Vlahović drugostupanjska presuda i nalog za plaćanje pristojbe 2 5

Nenad Vlahović drugostupanjska presuda i nalog za plaćanje pristojbe 2 6

 


Nenad Vlahović


 

Poštovani SVI,

Toplo preporučam apel našega člana Željka Tomaševića za pomoć plaćanje kazne i novčane zadovoljštine Milarodu Pupovcu, da oni koji su u mogućnosti pomognu našega člana Nenada Vlahovića koji je sada u velikim financijskim poteškoćama.

Lijepi pozdrav

Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta