HPC Simpozij 2018 arhiepiskop Aleksandar

HPC Simpozij 2018 Diana Glasnova

Dana 21. ožujka 2018. u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma u Zagrebu, Perkovičeva 2, održan je Simpozij Hrvatske pravoslavne crkve. Sudjelovale su Damir Borovčak, dr.sc. Darko Rihter, Goran Jurišić, Igor Vukić, gen. Željko Glasnović i Hrvatski Arhiepiskop †Aleksandar.

HPC Simpozij ožujak 2018

Predstavljena su nova izdanja Hrvatske pravoslavne crkve. U svibnju 2017. objavljena je knjiga Hrvatskog Arhiepiskopa Aleksandra pod naslovom „Hrvatska pravoslavna crkva bila je, jest i bit će” (176 str.), a sad su objavljena dopunjena i proširena izdanja na engleskom i ruskom jeziku – THE CROATIAN ORTHODOX CHURCH was, is and shall be (240 str.) i ХОРВАТСКАЯ ПРАВОСЛАВНАЯ ЦЕРКОВЬ была, есть и будет (248 str.).

HPC Simpozij 2018 general Željko Glasnović

Objavljena je još HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Činjenice i kratka povijest(48 str.) i njeni prijevodi na engleskom THE CROATIAN ORTHODOX CHURCH Facts and Historikal Overview(52 str.) i na ruskom ХОРВАТСКАЯ ПРАВОСЛАВНАЯ ЦЕРКОВЬ Факты и краткая история (56 str.).

Više od stoljeća prešućuju se činjenice, krivotvore se dokumenti i povijesni spomenici, izmišljaju se cijeli dijelovi povijesti s ciljem stvaranja veličanstvene srpsko-jugoslavenske povijesti i ponižavanja hrvatske povijesti.

Mi, koji volimo Hrvatsku ne možemo se pomiriti s negiranjem 14-stoljetne Hrvatske i zato smo morali napisati ovе knjige da bi razbili nametnute YU-povijesne obrazce i napokon usklađeni prema svjetskoj povijesti (prvi puta u novijoj hrvatskoj povijesti), pokušali pružiti hrvatski pogled na hrvatsko pravoslavlje i općenito na hrvatsku povijest.
„...nemojte imati ništa zajedničko s djelima tame, nego ih, naprotiv, otkrivajte! Jer, sramotno je čak govoriti o onome što oni potajno čine. Sve što je otkriveno, svjetlo rasvjetljuje. Jer, plod je svjetla svaka dobrota, pravednost i istina! Živite kao djeca svjetla! Odlučujte se za ono što se Gospodinu sviđa!” (Ef. 5,8-13).

HRVATSKI ARHIEPISKOP †ALEKSANDAR

Simpozij HPC 1

Simpozij HPC 3

Simpozij HPC 4

Simpozij HPC 5

Simpozij HPC 7

Simpozij HPC 9

Simpozij HPC 10

 

HRVATSKI DOMOLJUBI, ZAJEDNO SMO JAČI

Danas je u dubko punom Novinarskom domu u Zagrebu održan povijesni simpozij o Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi. Govorili su Hrvatski arhieskop Aleksandar, publicist Damir Borovčak, dr.sc. Darko Richter, povjesničar Goran Jurišić, istraživač Igor Vukić i saborski zastupnik i general Željko Glasnović.

U publici su bili brojni poznati domoljubi, povjesničari i branitelji. Nazočni su bili i hrvatski iseljenici koji žive u Kanadi i Australiji. Na simpoziju su otkrivene brojne laži o povijesti Srpske pravoslavne u Hrvatskoj, na što ću se osvrnuti u posebnom članku. Čuli smo i svjedočanstvo o nevjerojatnoj izjavi premijera Plenkovića, “kako je Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj stara nekoliko stotina godina”, što je notorna laž.

Uz to što sam i ja jako puno naučio o znamenitim Hrvatima pravoslavcima u hrvatskoj povijesti, posebno me obradovao susret s generalom Glasnovićem, koji danas slovi za najistaknutijeg hrvatskog domoljubnog zastupnika u Hrvatskom saboru i neustrašivog borca protiv jugokomunista u Hrvatskoj.

Antun Babić
Poveznica: https://hrvatskapravoslavnacrkva.wordpress.com/