PISMO UREDNIŠTVU PORTALA KAMENJAR.COM

Akademik Pećarić Pišem pisma odgovara nema

Poštovano Uredništvo,

Doista me iznenadilo vaše pismo u kojem mi javljate o neugodnostima koje ste imali zbog objave predstavljanja knjiga o generalu Praljku:

Naslov: Re: Predstavljanje knjige
Datum: Fri, 23 Mar 2018 19:28:47 +0100

Zbog ove najave https://kamenjar.com/predstavljanje-dviju-knjiga-ii-i-iii-autora-akad-pecarica-i-dr-sc-m-medimorca-o-gen-praljku/

nam je danas facebook blokirao facebook stranicu, a ja sam dobio 30 dana blokade također!  :(Očigledno, sam spomen na pokojnog generala, smeta! :)

Da, danas kažnjavaju zbog najava predstavljanja knjiga i to onih o kojima je izvijestila čak i HTV istog dana u Dnevniku 3., a i Laudato TV:

https://laudato.tv/emisije/izdvojeno/izdvojeno-23-3-2018-predstavljanje-dvije-nove-knjige-o-generalu-praljku/

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/03/24/video-predstavljanje-dvije-nove-knjige-o-generalu-praljku/

Ne tako davno palili su knjige ili zatvarali, ako bih posjedovao neku – po njima nepodobnu knjigu, zar ne?

Jasno je da im general Praljak – blago rečeno – smeta. Sve rade da ga se uopće ne spominje, jer on nameće pitanje što su hrvatske vlasti radile eda bi pomogli njegovoj obrani.

„Pomogli“, vjerojatno vas nasmijavam, jer su sve radili da mu odmognu, zar ne?

On je (umjesto njih) branio Hrvatsku, a svojim činom samožrtvovanja tj. činom sebedarja pred cijelim svijetom poništio sve zločinačke nakane tog „suda“.

Dali su ogromne novce, dovele ogroman broj „stručnjaka“ i save ih je general Praljak porazio. Kao da sam to i najavio još 31. siječnja 2002. na predstavljanju knjige Sramotni sud u Haagu:

Naime, umjesto da se general boji optužbi za navodne ratne zločine jer uviđa kako je to sudstvo kojemu istina ništa ne znači, pa se nevine ljude osuđuje na drakonske lkazne, tužitelji i suci boje se suočiti s generalom jer znaju koliko će ispasti glupi i smiješni.“

Iste godine su u samom Sudu potvrdili istinitost mojih riječi. O tome je nedavno svjedočila njegova odvjetnica Nika Pinter. Evo djela intervjua koji to pokazuje:

Koliko mu je bilo opasno svjedočiti za Mladena Naletilić Tutu? Djelovalo je kao da ga tužitelj, Kenneth Scott, iz pozicije svjedoka u predmetu Naletilić uvlači u poziciju optuženik u predmetu Prlić...

- Nije to Scott mogao učiniti, on nije bio dorastao Praljku. Činjenica je da se upravo zato što je Praljak bio suveren u predmetu Naletilić, jako zamjerio Scottu. Uvjerena sam da je Scott imao Praljka kao svoj projekt. U jednom je trenutku sutkinja Maureen Harding Clark rekla Scottu: “Kolega Scott, jako ste dugo odvjetnik, imate veliko iskustvo. No, morate znati da se u svojoj karijeri možete sresti s osobom koja je jača od vas”. To je bio Praljak.

Kada je to bilo?

- Tijekom unakrsnog ispitivanja u slučaju Naletilić. Scott tada nije uspio od Praljka dobiti ništa što bi mu koristilo i mislim da je odatle proizlazila ta Scottova fiksacija na Praljka. Kasnije se to pokazalo i u suđenju Praljku. Scott je bacao naočale, izlazio iz sudnice. Jednom je prilikom, usred rasprave, izašao iz sudnice i u predmetu nije bilo tužitelja! Svi smo samo gledali što se događa, ostavio je praznu tužilačku klupu. Sasvim nedolično ponašanje i da je to napravio bilo tko od branitelja, bio bi kažnjen. Možda sam subjektivna, ali to se događalo. Mislim da je početak Praljkove optužnice bilo to svjedočenje 2002. godine.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/braniteljica-slobodana-praljka-za-jutarnji-otkriva-dosad-nepoznate-dijelove-haske-slagalice-mislim-da-optuznicu-nije-procitao-evo-zasto/6850899/

A kada vidimo ovakvo ponašanje jednog stranca, možete  zamisliti kako se zbog Praljka boje oni u RH koji su pomagali Haagu ili nisu ništa učinili da pomognu Praljkovoj obrani.

Poštovana redakcijo, ima još jedan razlog zašto im se nije svidjela vaša najava predstavljanja knjiga o generalu Praljku. Naime vi ste u toj najavi stavili i riječi Predsjednice RH o našem generalu. A na samom predstavljanju sam i ja govorio o tome kao o riječima koji obavezuju:

Zapravo riječi koje je Predsjednica izgovorila o generalu Praljku u politici koja se vodi razumom moraju biti obaveza i za nju i za sve političare koji vode ovu državu. Nemože biti razumno reći tako nešto o slavnom hrvatskom generalu pa potom prijeći preko toga zato što je neki politički sud koji su osnovali oni koji su podržavali i pomagali fašističku agresiju Srbije na Hrvatsku i koji je presudio na sramotan način biti važniji od riječi Predsjednice RH!

Ne može se razumna politika voditi na tako nerazuman način.

Protuhrvatska politika vođena je i prije Praljkova čina samožrtvovanja i sebedarja. Sjetimo se samo napada na simbol Domovinskog rata „Bojnu Čavoglave“ i uklanjanja spomen ploče hrvatskim braniteljima u Jasenovcu na zahtjev fašističkog agresora – agresora koji su pred hrvatskim braniteljima bježali kao zečevi – kako reče Milošević.

Ali ta protuhrvatska politika intenzivirana je poslije Praljkovog samožrtvovanja. Njegova snažna poruka o kojoj i govore ove knjige dovela je do toga.

Svjedoci smo joj iz dana u dan:

Hoće zabraniti pozdrav ZDS s kojim su branjeni Vukovar, Dubrovnik, Škabrnja, s kojim se branila Hrvatska, a veliča zvijezda s kojom su fašistički agresori napadali Vukovar, Dubrovnik, Škabrnju, s kojim se napadala Hrvatska.

Priređuje se veličanstveni, ili ako hoćete ponizni doček predsjedniku države koja je izvršila fašističku agresiju na Hrvatsku i koji se posebno istakao u toj fašističkoj agresiji.

Ubrzano se ide na usvajanje protuhrvatske, protukršćanske i protuprirodne Istambulske konvencije.“

Današnji prosvjed u Zagrebu pokazao je da je narod itekako svjestan toga!

Ili kako je na predstavljanju knjiga rekao prof. dr. sc. Miroslav Tuđman: Podnaslovi ovih knjiga sve govore.  A ti podnaslovi su:

U OBRANI HRVATSKOG NARODA
i
S PRIJEZIROM ODBACUJEMO VAŠU PRESUDU.
Pitanje je znaju li hrvatski političari čitati i treba li im to netko objasniti.

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić