Na VI. sjednici Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba održanog 16. ožujka 2018.g. u 18 sati u Gundulićevoj 21a, doneseni su ovi zaključci:

  1. Predlažemo stranačkom vodstvu da odmah poduzme sve potrebno u zaštiti žena i obitelji u skladu s postojećim zakonima.
  2. Predlažemo vodstvu stranke da se napravi kvalitetna analiza koristi i štete koju donosi Konvencija za narod, državu i stranku.
  3. Temeljem te procjene tražimo otvaranje rasprave o Konvenciji na svim razinama u stranci.
  4. Konvenciji predlažemo otvaranje dijaloga sa crkvom, HAZU i drugim relevantnim institucijama.
  5. Predlažemo da se odluka o Konvenciji donese na općem saboru stranke u svibnju mjesecu.

Ne znamo čemu tolika žurba po pitanju ratifikacije IK?! Ova konvencija u svojim osnovama sadrži antiprirodne i anticivilizacijske odredbe čija primjena neminovno vodi u jedan novi totalitarizam koji može biti za male narode i države pogibeljniji od svih totalitarizama XX. stoljeća. Za male države on je također jedan moćni bič u rukama kolonizatora i onih koji ne žele dobro, a taj bič se predaje u ruke određene male interesne skupine koja već dva desetljeća uništava hrvatski suverenitet i to sredstvima hrvatskih poreznih obveznika na njihovu vlastitu štetu. Njihov novi bič GREVIO trebao bi biti iznad hrvatskog Ustava i hrvatskih zakona, Hrvatskog sabora i Vlade pa nam u krajnjem slučaju ove ustanove u budućnosti bi bile u bitnom suvišne.

Konačno u HDZ-u od njegovog osnutka još nikada nije bilo niti primisli o prisiljavanju na glasovanje protiv vlastite savjesti pod krinkom stranačke stege! Stranačka stega se može odnositi npr. na određivanje visine PDV, minimalne plaće ili sl. ali ni u kome slučaju na svjetonazorska pitanja.

Zagreb, 30. ožujka 2018.

Ante Beljo, jedan od utemeljitelja HDZ-a i član Gradskog odbora utemeljitelja Grada Zagreba