PROSVJED BRANITELJA U KOSTRENI – GINUTI SMIJU, ALI PJEVATI NE?

Kostrena prosvjed branitelja 2018

Vedrana     travanj,

  

Skup podrške pjevaču, domoljubu, hrvatskom branitelju Marku Perkoviću Thompsonu, poradi neUstavne te Zakonom neutemeljene zabrane održavanja koncerta održao se ispred zgrade općine Kostrena.

Koncert koji je trebao uveličati obilježavanje pogibije legendarnog hrvatskog ratnika, pripadnika specijalne postrojbe Matija Vlačić iz Kostrene – Ivice Opačka se pretvorio u demonstraciju diktature lokalnih šerifa.

 ivica opacak Kostrena

Razlozi zbog čega se načelnik općine Kostrena, Dražen Vranić odlučio da upotrijebi svoje moći “vrhovnog zapovjednika”, kako se je nazvao u razgovoru ispred zgrade, nisu potpuno jasni, jer je ovim činom podijelio javnost, antagonizirao ju, duboko uvrijedio branitelje, pokazao nepoštivanje prema heroju Domovinskog rata i Domovinskom ratu i nanio ogromnu štetu ugledu Kostrene.

Skup je sazvala Zajednica Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Primorsko goranske županije.

Razlozi zabrane koncerta ostali su nejasni, kao i ponavljanje načelnika Vranića Kostreni bez podjela, vrtićima, šteti za branitelje i svojoj neinformiranosti o koncertu. Na pitanje što je problematično s nastupom Marka Perkovića Thompsona nije odgovorio, osim što je više puta ponovio kako je i bio branitelj.

Kostrena je ponovno upisana kao mjesto zločina, nakon jame Bezdan, upisana je kao mjesto kršenja zajamčenih prava slobode javnog djelovanja.

Još uvijek čekamo očitovanje struke, kao i koncert Marka Perkovića Thompsona.

Vedrana Spadoni/Hrvatsko nebo

VIDEO zapise preporučujemo pogledati na poveznici 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/04/04/prosvjed-branitelja-u-kostreni-ginuti-smiju-ali-pjevati-ne/

Nikica Mravić, predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata PGŽ 4. travnja 2018 - Kostrena skup potpore MPT nakon odluke o zabrani koncerta

 https://www.youtube.com/watch?v=AGeT8U2Iygc

 Nikica Maravić

 Milan Kurilj Kostrena

https://www.youtube.com/watch?v=rm2XNMfuAsc