Hrvatski klub

Poštovani prijatelji Hrvatskog kluba,

Čast nam je pozvati Vas na pretpremijeru, premijeru ili prvu izvedbu  mono-komedije

“ŽIKINA DINASTIJA LIJEVOM NAŠOM”

  

Plakat Hodak

u srijedu, četvrtak i petak 18.,19. i 20. travnja. u 20 sati,

u kazalištu Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb

autor: Zvonimir Hodak

režiseri glumac: Šiško Horvat Majcan

dramaturg: Dražen Stjepandić 

Trajanje: 70 minuta

Produkcija: Umjetnička organizacija „Ecipecipec“ Zagreb

„Žikina dinastija u lijevoj našoj“ je urnebesna i zabavna predstava o hrvatskoj političkoj patologiji koja je nastala po kolumnama Zvonimira Hodaka. Hrvatstvo i danas u neovisnoj Republici Hrvatskoj je tabu, protivljenje i osporavanje hrvatstva se plasiralo u mentalitet, generacije i generacije stjecale su privilegije osporavajući svoj mali hrvatski narod. Ima više od dva desetljeća kako taj sporni hrvatski narod uživa svoju državu, a s tim se nekada privilegirani počevši od Austro-Ugarske, Kraljevine Jugoslavije i Titove SFRJOT teško mire. O tome Zvonimir Hodak iz tjedna u tjedan na duhovit način upozorava u svojoj kolumni „Lijevom našom“ na portalu „Dnevno“ i tjedniku „7dnevno“.Hodakove kolumne prepune su stvarnih osoba, a neke od onih o kojima piše opravdano ih naziva - Žikina dinastija. Njegove tekstove za kazališnu izvedbu prilagodio Dražen Stjepandić.

„Žikina dinastija u lijevoj našoj“ humorna je monodrama iz suvremenog života u Republici Hrvatskoj. Obično se kaže kako u Hrvatskoj nema humora, „Žikina dinastija u lijevoj našoj“  to demantira. Ima ga i dolazi direktno s ognjišta, iz šiljastih glava, kako to rasistički navode brojni ljevičari.

Redovita cijena ulaznica je 50 kuna no za prijatelje Hrvatskog kluba osiguran je popust pa će tako cijena iznositi 40 kuna. 

 email urednik tjedno hr 

Vaš Hrvatski klub.

(Za HK – Čaplja)