Nenad Vlahović dužan platiti Miloradu Pupovcu 35 tisuća kuna + troškove postupka

 

Filipi Kikaš Leljak Vlahović HNES

Na IV Javna sjednici Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta: Mario Filipi, Anton Kikaš, Roman Leljak i Nenad Vlahović... 

 

Dragi članovi HNES-a, dragi prijatelji,

Apel kolege Željka Tomaševića je  alarmantan. Naš član dragi kolega Nenad Vlahović je u velikoj nevolji. Progoni ga sudskim putem etički veleizdajnik Milorad Pupovac. Molim Vam pružimo mu pomoć svatko prema svojim mogućnostima. Svoj prilog ću dostaviti na tekući račun Nenada.

Hvala Željko.

Vaš

Zvonimir Šeparović


Poštovani i dragi profesore,

prije svega Vas i Vašu dragu suprugu Branku srdačno pozdravljam, jer se eto stjecajem životnih okolnosti, već dugo vremena nismo sreli ni vidjeli.

Javljam Vam se ovom e-porukom povodom nove obavijesti koju mu je priopćio gosp. Nenad Vlahović, član HNES-a, o tomu da je zaprimio još jednu presudu u korist etički osuđenog veleizdajnika Milorada Pupovca, prema kojoj je tom veleizdajniku dužan isplatiti 35.000,00 kn i troškove postupka.

Odvjetnik Palatinuš mi je poslao skeniranu presudu e-mailom.

Gosp. Vlahović mi je rekao da nakon nedavnog plaćanja prema prvoj presudi kojom je bio dužan 25.000 kn plus troškove postupka, a za što je od naših prijatelja nakon moje e-zamolbe bio dobio oko 5.000 kn ukupno, dok je ostatak novca nekako uspio sam skupiti, sada u iznimno teškom stanju bez ikakvih izvora iz kojih bi mogao skupiti toliki novčani iznos. Rekao je da su mu svi računi blokirani, te da može očekivati ovrhu nad kućom, ako ne uspije iznaći novce za plaćanje.

Uz to je otvoreno rekao da nema snage bilo koga moliti za pomoć, da mu je to u svemu najteže. Ipak, osjetio sam kao i prvi puta, da se na jedan ljudski način, nada pomoći članova HNES-a, odnosno ljudi za čije dobro se izložio i izlaže sukobu sa strankom, politikom i svjetonazorom Milorada Pupovca.

Vjerujući da je snaga Vaše zamolbe i poziva na pomoć gosp. Vlahoviću i njegovoj obitelji, puno jača od moje elektroničke ili svake druge zamolbe, da je od puno većeg odjeka među članstvom HNES-a i među nama bliskim ljudima koji su možebitno u mogućnosti pomoći, šaljem Vam e-poruku odvjetnika Palatinuša, razmišljajući da Vi osobno pozovete naše članove i posebno naše ljude iz inozemstva kojima je lakše pripomoći novčanim prilogom, da svaki u okviru svojih mogućnosti, pomogne članu HNES-a i njegovoj obitelji koja se sudskim odlukama u korist Milorada Pupovca našla u vrlo teškom stanju.

Vi zasigurno imate sve elektroničke i druge kontake našega članstva i bliskih nam hrvatskih ljudi.

Gosp. Vlahović mi je smsom poslao i broj bankovnog zaštićenog računa za uplatu mu novčane pomoći:

HR1624020063580906060 Erste Steiermarkische,  

Nenad Vlahović

Trg hrvatskih branitelja 1

43280 Garešnica

 

S poštovanjem,

Željko Tomašević