Provokatora i plaćenog udbaša Zorana Ivančića žele prikazati kao "povijesnu ličnost"!

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na dočeku Darija Kordića, Junaka hrvatskog Domovinskoga rata ovih dana u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Međutim, mediji i dalje pišu o ovom događaju. Ali, kako? Oni režimski, a tu uključujemo i HTV, nisu ništa drugo vidjeli ni čuli osim da je neki bolesnik uzviknuo Kordiću "Sotono!Ubojico!" Da, i vidjeli su da ga je dočekalo tek nekoliko stotina ljudi, osim nekoliko tisuća! Ti režimski tzv. novinari idu tako daleko u svojim lažima i podmetanjima da vam prikažu i snimke ili fotografije na kojima se vidi "bezbroj" ljudi, a oni svoju publiku uvjeravaju da to što vide nije to, već je to ono što su oni vidjeli i ocijenili! A iz mnoštva onih koji su bili na dočeku, a bilo je najviše istaknutih i istinskih hrvatskih branitelja i stradalnika, od Vukovara, Dubrovnika, Gospića, pa do Herceg Bosne, dakle iz svih krajeva gdje se branila i obranila Hrvatska, neki tzv. "aktivist" iz Sarajeva imenom Zoran Ivančić, inače dobro poznati udbaški provokator, koji je navodno bio i dobro plaćen da na kratko odigra ulogu cirkuskog klauna, i koji je na kraju krajeva za to što je napravio zaradio i prekršajnu prijavu, za kojeg neki člankopisac (glupo) reče –da je to bio hrabar građanski čin, odnosno "povijesni događaj"! Dakle, isticati nekog provokatora i glupana kao "povijesnu ličnost" nije ništa drugo nego sramni čin nekog "jebivjetra" i mazohiste. Istina je da je Dario Kordić osuđen nevin (!) na drastičnu kaznu od čak 25 godina robije, i to zbog tzv. zapovjedne odgovornosti. Ali je isto tako istina da još na desetine srpskih i inih četnika, ubojica i rušitelja nisu proveli ni dana na robiji. Tko je primjerice ikada ogovarao za rušenje vukovarske ratne bolnice, odnosno što je na ovu zdravstvenu ustanovu svaki dan palo nekoliko stotina projektila, a nekada i na tisuće? Ili za pokolj u Škabrnji, itd. i tako redom.

Provokatoru i navodnom sitnom kriminalcu Zoranu Ivančiću nikada nije palo na pamet da ode recimo u svoje Sarajevo pa da tamo na nekom skupu pripadnika HVO-a kao pobješnjeli ris uzvikne "Ubojice! Sotone!, a još manje da se nešto takvoga usudi napraviti kad četnici obilježavaju klanja, protjerivanja i rušenje u Hrvatskoj i BiH! Ovdje je taj Ivančić nakon provokacije dobio tek neku blagu pljusku od onih koje je došao poniziti, a što bi ovaj plaćenik dobio tamo, najbolje zna on sam? U jednom razgovoru kaže da "Hrvatstvo ne smije biti svedeno na nacionalizam i ustaštvo", već vjerojatno misli da mora biti svedeno na Udbaštvo, zločine partizana nakon II. svjetskog rata i tome slično? Gdje je on vidio ustaše na dočeku Darija Kordića, gdje ih vidi u Hrvatskoj? Nu, koliko ova totalno navodno neuračunljiva osoba laže najbolje se vidi i iz podatka koji je iznio, a to je da je na dočeku Kordiću bilo između 300 i 500 osoba, što znači da ova spodoba dobro i ne vidi, osim što dobro i ne čuje. Naime, rekao je također nakon što su ga priveli, da je on (i samo on) čuo da su se pjevale "uvredljive pjesme". A što su za njega uvredljive pjesme? Pa, one domoljubne, gdje se veliča dom, obitelj i Bog!

Provokator i sitni lopov Ivančić je zadnja osoba koja može suditi, ali s obzirom da navodno, tako kažu, ima i "žutu knjižicu" njemu je ipak sve dozvoljeno, a najvažnije mu je privući pozornost, pa makar dobio, kao što je i dobio, po toj svojoj pametnoj glavi!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)