DONACIJA VRIJEDNIH ŠKOLSKIH POMAGALA OŠ "IVO KOZARČANIN" U HRVATSKOJ DUBICI

Srijeda, 22 Svibanj 2013
Dragi i poštovani gospodine profesore Šeparović,
S radošću Vas izvješćujem da smo danas, 20. svibnja 2013., bili u Hrvatskoj Dubici, u OŠ „Ivo Kozarčanin“ i da je naš dragi prijatelj, gospodin Slavko Žižek, u nazočnosti gospodina Damira Loboreca, predsjednika UO Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba i članova UO KBUGZ-a, darovao vrijednu didaktičku opremu učenicima Škole povodom nadolazećeg VI Kongresa HŽD-a koji će se održati od 14. do 16. lipnja 2013., u Zagrebu i Sisku.
Ozračjem srdačnog dočeka kojeg su nam priredili učenici i svi djelatnici Škole, riječi zahvalnosti koje su nam bile upućene, posebno dobroti gospodina Žižeka, pisanim Zahvalnicama koje nam je uručila ravnateljica Škole, gospođa Suzana Vogrinc, sve popraćeno uz zvuke „Lijepa naša Domovino“ i „Bože čuvaj Hrvatsku“, u izvedbi školskog zbora, zaista smo bili neopisivo dirnuti i zasigurno će svima nazočnima današnja Svečanost ostati draga i nezaboravna uspomena. Spontani pljesak kojim su nas dočekali u predvorju Škole učenici svih razreda, od prvog do osmog, sve nas je ispunilo neopisivom radošću.
Na kraju Svečanosti, domaćini su nas u znak zahvalnosti pozvali da ostanemo na druženju uz objed pripremljen u školskoj kuhinji, bilo je zaista lijepo.
Dragi Profesore, učenicima i svim djelatnicima Škole prenio sam Vaše pozdrave i zamolio ih za razumijevanje, da zbog unaprijed dogovorenih obveza niste bili u mogućnosti prisustvovati današnjoj Svečanosti.
I na kraju, jer više ću Vam ispričati na prvoj sjednici Predsjedništva HŽD-a, jedna fotografija govori više od tisuću riječi, a naš Oskar Šarunić, predano i marno, snimio ih je bezbroj i sve ćete ih imati prigodu vidjeti tijekom slijedećih dana, kada posloži foto priču o donaciji vrijednih školskih pomagala koje je gospodin Slavko Žižek, direktor tvrtke SCAN d.o.o. iz Kranja, ekskluzivni predstavnik japanske tvrtke JEOL, svjetski poznatog proizvođača elektronskih mikroskopa, darovao učenicima OŠ “Ivo Kozarčanin“, u Hrvatskoj Dubici, putem Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba i Hrvatskog žrtvoslovnog društva. 
Srdačan pozdrav,
Vaš Dragutin Bauman