Komemoracije i hodočašćaNovostiOstala događanja

Obilježena 126. obljetnica smrti Ante Starčevića u Šestinama

CRKVA SV. MIRKA U ŠESTINAMA

Hrvatsko žrtvoslovno društvo 28. veljače 2022. godine obilježilo je 126. obljetnicu smrti Ante Starčevića: ‘Riječi koje je napisao sredinom 19. stoljeća vrijede još danas’.

Na slavlju Sv. mise okupili su se brojni hodočasnici koji su se molili za dr. Antu Starčevića, Hrvatsku te za mir u svijetu koji nam svima tako treba.

Poštovani članovi HŽD-a i svi dragi prijatelji! 

Pozdravljam vas srdačno sa usklikom koji stoji uklesan na ploči na lijepoj crkvi svetog Mirka u Šestinama, iznad Zagreba, a podno slavnog Medvedgrada:

JOŠ NAS IMA – JOŠ HRVATA

I ove godine su se štovatelji  Oca Domovine dr. Ante Starčevića okupili kod njegovog spomenika i cvijećem, svijećama i molitvom te svečanom svetom Misom obilježili 126. godišnjicu od njegove smrti.

Misu je predslavio župnik zadarske Župe bl. Alojzija Stepinca na Bilom brigu fra Žarko Relota, a suslavili su mons. Enzo Rodinis, župnik Župe sv. Mirka u Šestinama vlč. Robert Šreter i umirovljeni svećenik vlč. Mile Miljko.

 

Predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva gosp. Ante Beljo, sa suradnicima i članovima društva položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobu dr. Ante Starčevića u Šestinama

 

 

 

 

 

Fotografije i tekst: Josip Horvat

Na grobu dr. Ante Starčevića u Šestinama

 

 

Odgovori