Novosti

IKA: Državne počasti za žrtve Boričevca na 82. obljetnicu stradanja

BORIČEVAC (IKA)  

Počast za žrtve Boričevca na 82. obljetnicu od njihova stradanja u četvrtak 27. srpnja održana je nakon mise u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije

 

BORIČEVAC. MOLITVA KOD GROBA ČLANOVA OBITELJI IVEZIĆ

Župnik Boričevca i Donjeg Lapca Igor Lulić predvodio je procesiju od župne crkve do groba posmrtno pokopanih žrtava iz roda Ivezića ponad crkve u kojoj su sudjelovale brojne udruge sa svojim stjegovima. U grobnici su položeni ostaci 24 ekshumirane žrtve od kojih je najmlađa Jakov imao samo 3 godine a najstarija Boja Ivezić 79 godina. Osim toga u grobnici se nalaze 4 neidentificirane žrtve kao i 9 žrtava koje potražuju obitelji i Uprava za zatočene i nestale RH.

Molitvu kod grobnice Ivezićevih predvodio je župnik Igor Lulić, a nakon blagoslova vijence su položili najbliža rodbina pobijenih Ivezića. Zatim je održano polaganje vijenaca kod spomen obilježjima za sve žrtve Boričevca kojeg je podigla Republika Hrvatska 2017. godine. Uz državne počasti vijenac su položili državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić i ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ivona Paltrinieri u ime predsjednika Vlade RH, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević u ime Hrvatskog sabora, Ante Beljo u ime Hrvatskog žrtvoslovnog društva, kao i predstavnici brojnih udruga u kojima prednjači Udruga hrvatski domobran iz brojnih dijelova Hrvatske.

 

Poveznica: https://ika.hkm.hr/novosti/drzavne-pocasti-za-zrtve-boricevca-na-82-obljetnicu-stradanja/

Spomen album komemoracije /arhiva HŽD/

Odgovori