Komemoracije i hodočašća

JAZOVKA 1945.-2018.

22.lipnja 2018. u ime Hrvatskog žrtvoslovnog društva predvođeni našim predsjednikom Antom Beljom prisustvovali smo komemoraciji kojoj su nazočili i predstavnici Rimokatoličke, Grkokatoličke crkve, te saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović i drugi gosti. Okupili smo se u Sošicama i krenuli na križni put do jame Jazovke ispred koje je sa oltara služio svetu misu zadušnicu za žrtve biskup mons. Nikola Kekić u koncelebraciji s vojnim biskupom u miru mons. Jurjem Jezerincem te još nekoliko svećenika.
Kako se i danas još ne zna ili ne želi znati tko je počinio taj monstruozni zločin kao i mnoge iste ili slične zločine po cijeloj Sloveniji, Hrvatskoj, BiH te ostalim državama bivše Jugoslavije. Kako je kod nas još uvijek laž vjerodostojnija od istine, vjerujem a i znam da jedino istina o svojoj prošlosti kreira sadašnjost i budućnost.
Što znači da je nemoguće ići naprijed bez da se razotkrije istina, a kako je još uvijek između hrvatske ljevice i desnice provalija od više stotina tisuća mrtvih ljudi koje se moraju iskopati, dostojanstveno pokopati i obilježiti uz dužnu počast. Razlog zašto je došlo do tako velikog zločina pa i genocida vrlo je jasan i jednostavan; završetkom II. svjetskog rata pobjedom nad zlom nije pobijedilo dobro već se samo promijenilo obilježje i nastavilo se zlo u još većoj mjeri od pobijeđenog zla. Svu krivnju snose Rusi i Saveznici to jest Englezi koji su omogućili i prepustili (dali ) vlast u bivšoj Jugoslaviji “POGANIMA” ( titu i njegovim partizanima) i isporučili mnogobrojni narod u ruke “POGANIMA”! Kako pogani u ništa ne vjeruju i nemaju vjere masovno su ubijali sve što je bilo i vrijedilo kao čovjek.


Odgovori