Novosti

Josip Horvat: Miroljubiva molitvena inicijativa

Fotografije s nekoliko molitvenih susreta muškaraca na trgu Josipa bana Jelačića u Zagrebu, koja se održavaju od 22. listopada 2022. godine gdje klečeći (tko može) molimo za različite potrebe domovine Hrvatske.

 

 

 

 

 

Molitveni susreti se odvijaju svake prve subote u mjesecu, ujutro u 8h 30′ i traju oko pola sata.

Imamo goste, nemojte se na njih obazirati niti ih dirati, možete za njih moliti” – riječi su kojima je krenula molitva u 8:30…

Fotografije govore više od riječi, dođite, ili još bolje, dođite, pridružite nam se u molitvi!

A bilo bi vrijedno i na tražilici na Googlu pod argumentom ‘Niniva i Jona u bibliji‘ pročitati, saznati, zaključiti na temeljima davne biblijske prošlosti o današnjici, o potrebi za molitvom, o njenom prihvaćanju ili o suprotstavljanju molitvi, o nevjeri vjernika i o vjeri nevjernika i saznat će te više no od moje priče.

Prilažem s interneta kratku informaciju agencije https://www.zagreb.info/: “Tako krunicu posvećuju domovini, miru i obraćenju hrvatskog naroda, za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru; životu u predbračnoj čistoći; čednosti u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova; za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja; za duše u čistilištu; za osobne nakane“.

“Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo ‘Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina’. Ograđujemo se od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja”, objavljeno je na mrežnoj stranici Facebook-a ‘Muževni budite’.

Kontraprosvjednici… zašto maske?

Agresivni napadi na javno iskazivanje vjere…
Prosvjednici zamotani da ih se ne prepoznaju… Zanimljivo, čemu skrivanje lica?

Također prilažem poveznicu na kojoj možete pogledati video zapis iste agencije. Na videu su filtrirani, ne čuju se zvukovi koji ne spadaju u ovu molitvu, a to su gromoglasni zvukovi sirena, jake glazbe, bubnjanje bubnjeva, pištanje pištaljkama i razna izvikivanja. Ne ću ovdje osporavati kulturnim i obrazovanim ljudima pravo da budu nekulturni, ni slobodu da svatko zja kako zna, niti da se svatko moli kako hoće i komu hoće. Nije lijepo kada se hirovita djeca nekomu rugaju, ali je žalosna sramota kada se odrasli ljudi sprdaju i prkose ljudima koji se mole Bogu za Domovinu. Bubnjare, oni su glazbenici, pozvao bih na hrvatsku slogu, da skladnim i glasnim bubnjanjem najave početak molitve muškaraca, za vrijeme molitve da se pridruže moliteljima, a na kraju da se vesele sa okupljenim narodom. Onima što prkose s glazbom ponoviti ću narodnu poslovicu, ‘čega se pametan stidi, time se budala ponosi’, a bukačima ću ponoviti što i sam sebi ponekad kažem, pametniji sam kad šutim!

Dr. Krunoslav Puškar, glavni organizator javne molitve krunice muškaraca – projekta ”Muževni budite” – ne napadamo žene, molimo da budemo bolji očevi i muževi…

Priznat ću ovom taboru što nas želi ometati da nas ova buka još više koncentrira na molitvu i molitva dobiva veći značaj kod naroda, a vjerujem i veću vrijednost kod Boga.

Josip Horvat u društvu prijatelja molitelja krunice…

Prijavljen skup, a policija dozvoljava kontraprosvjednicima da ometaju molitvu… Skup molitvenih susreta održava se sada osim u Zagrebu u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru…

Tekst i fotografije: Josip Horvat

Odgovori