Novosti

Veterani 145. brigade Dubrava: svečano obilježavanje 31. obljetnice VRO MASLENICA 2024.

Novigrad, 10. veljače 2024. godine – svečano obilježavanje 31. obljetnice VRO MASLENICA
Središnje obilježavanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u organizaciji Zadarske županije i Grada Zadra.
U samo 72 sata i uz sudjelovanje Hrvatske vojske u operaciji Maslenica oslobođeno je gotovo stotinu četvornih kilometara dotad okupiranog hrvatskog teritorija. Operacija je bila ključna za obranu Hrvatske od neprijateljske agresije i daljnja vojna djelovanja Hrvatske vojske i MUP-a.
Operacija Maslenica počela je 22. siječnja 1993. godine u 6 sati ujutro pod kodnim imenom Gusar. U tri dana, hrvatski branitelji su u zadarskome zaleđu oslobodili petnaestak sela te bitne strateške točke.
Viktorija Kobasić, Ladislav Plantić i Jozo Mioković
Uz obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i policije, počast su odala brojna izaslanstva – Vlade RH koje je predvodio ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, izaslanstvo Sabora RH predvođeno izaslanicom predsjednika Sabora, zastupnicom Grozdanom Perić, izaslanstvo Zadarske županije predvodili su župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković, Grada Zadra zamjenik gradonačelnika Ante Babić dok je izaslanstvo Općine Novigrad predvodio načelnik Joso Klapan.

Novigrad – veterani 145. brigade Dubrava
Iz Zagreba u Novigrad došli su veterani 145. brigade Dubrava položiti vijence i svijeće na spomen obilježje u Paljuvu, spomen obilježje HRM u Novigradu, spomen obilježje 2. gardijske brigade GROM i spomen obilježje 145. brigade Dubrava.
Obilježavanje 31. obljetnice VRO Maslenica je prilika za sjećanje na one koji su se borili i dali svoje živote za slobodu Hrvatske.
Zauvijek će živjeti hrvatski ratnici!
Veterani 145. brigade Dubrava

Odgovori