Novosti

POZIVNICA: Bitka za Vukovar – najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu

 

Veterani 145. Brigade Dubrava pozivaju Vas u četvrtak 6. listopada 2022. godine u 14 sati na komemoraciju za poginule hrvatske branitelje u Dubravi kod Kulturnog centra i  spomenika – Park dubravskih branitelja – Zagreb.

Svečano obilježavanje 31. godišnjice osnutka 145. brigade Dubrava

14:00 komemoracija kod spomenika, Park dubravskih branitelja
15:00 svečana akademija u KC Dubrava
16:00 druženje veterana i gostiju
18:00 glazbeno-scenska predstava “Bitka za Vukovar” u sportskoj dvorani Dubrava, Gjure Prejca 2. Gosti heroji obrane Vukovara / sportska dvorana Poljoprivredne i Veterinarske  škole, Zagreb.

Tijekom spektakla donijeti ćemo i podijeliti “Plamen Vukovarskog svjetla”

Ulaz se nikada ne naplaćuje!

Molim sve vas koji želite vidjeti predstavu da povedete svoje supružnike i stariju djecu. Vidjeti ćete novi film “Bitka za Vukovar” i film o izradi računalne igre “Bitka za Vukovar”. Tijekom večeri možete upoznati mnoge Heroje i Branitelje Vukovara koji će biti na predstavi. Nakon predstave moći ćete nabaviti knjigu Damira Plavšića” Bitka za Vukovar, ne plači moj dobri Anđele”.

Preporučujemo knjigu: ‘Bitka za Vukovar, ne plači moj dobri Anđele’ koja se, prema nekim recenzijama, smatra jednom od najboljih knjiga o Domovinskom ratu. 

Knjiga “Ne plači, moj dobri Anđele“ je zapravo dopunjeno i prošireno izdanje knjige “Zapisi iz srpskih logora“ koja je izdata 1995. godine, a kojoj je predgovor napisao naš pokojni književnik Ranko Marinković. Imamo veliku čast ugostiti i Počasnog gosta, jednog od najvećih živućih Heroja bitke za Vukovar, pukovnika Ivana Doktora Anđelića.

 

Veselimo se vašem dolasku!

SURADNICI:
HVIDR-a DUBRAVA
UDRUGA VETERANA DRAGOVOLJACA PZO ZAGREB
NARODNO SVEUČILIŠTE DUBRAVA
KUD VALENTINOVO
KUD DUBRAVA
KUD OPOROVEC
VGČ DONJA I GORNJA DUBRAVA

Tekst: Marta Slezak – Martinko

Odgovori