Novosti

U Vukovaru unatoč kiši mnogo je hodočasnika, u tijeku je obilježavanje i u Škabrnji

ARHIVA/HŽD

1991. – 2022.

Nakon 87 dana herojskog otpora na današnji dan, prije 31 godinu, pao je Vukovar

Kako bi hodočasnici iskazali pijetet žrtvi grada Vukovara i Škabrnje, kao i proteklih godina i ove godine na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u petak, 18. studenog, deseci tisuća hodočasnika s istim onim poznatim putem krenula je od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja kojim je koračala kolona prognanih Vukovaraca prije 31 godinu.

GRADONAČELNIK VUKOVARA IVAN PENAVA: DOBRODOŠLI SU SVI S DOBROM NAMJEROM

Križni put – Kolona sjećanja

Kolonu predvode hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara te prvi put i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara.

Svečanost obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Vukovaru završava u 18 sati “I u mom gradu Vukovar svijetli” te slijedi paljenje svijeća u svim gradovima u Hrvatskoj i u Ulici grada Vukovara.

Škabrnja danas živi, ali sjećanja na ratne strahote nisu zaboravljeni

Istovremeno obilježava se  žrtva Škabrnje i Nadina. U Škabrnji se očekuje od deset do petnaest tisuća ljudi. U 12 sati počet će Korak po korak – Hodnja do Spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke, a u 12,30 sati polaganje je vijenaca na Središnji križ kod Spomen obilježja, na tom groblju. Škabrnja je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Počast žrtvama Vukovara i svih hrvatskih stradalnika Domovinskog rata odana je sinoć u više hrvatskih središta u Bosni i Hercegovini.

 

Odgovori