Novosti

HURO ispred Gradske skupštine: “Djeca ne mogu čekati!”

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja u četvrtak 13. srpnja 2023. godine  ispred Gradske skupštine Grada Zagreba prosvjedovala je zbog velikog broj djece koja su ostala bez mjesta u vrtiću

Prosvjed roditelja pred gradskom vijećnicom u Zagrebu

”Na dan sjednice Zagrebačke skupštine od gradske vlasti tražimo donošenje hitnog rješenja za svu neupisanu djecu u gradske vrtiće”, stoji u pozivu HURO-a. Zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću poručuju da djeca ne mogu čekati.

Mirjana Denk udovica s petero djece… najmlađe dijete nema niti godinu dana – uskoro slijedi relnost za ovu obitelj – prihod-  pola minimalca…

“Djecu nemamo kome ostaviti. Nemamo bake, djedove, tete. Ja moram s djecom biti doma. Dobivamo 280 eura. Pitanje političarima je što i kako, kako preživjeti mjesec. Tko bi meni dao posao s petero djece”, rekla je medijima Mirjana Denk, udovica i samohrana majka petero djece.

Riječ je za Zagreb oko 2700 djece koja su ostala bez mjesta nakon žalbenog roka u odnosu na 3180 prije žalbenog roka. Gradske vlasti u tu brojku ne stavljaju i onu djecu, njih 1940 koja će najesen napuniti godinu dana i čiji su roditelji također predali zahtjev za upis.

Grad Zagreb gubi svoje stanovništvo kao i cijela država, nužna je strategija razvoja!

Roditelji neupisane djece ne znaju što će učiniti sa svojom djecom prvog rujna!

Tekst i fotografije:  Davorka Cecelja Martinkec

Odgovori