Novosti

Molitva za žrtve Vukovara i Škabrnje

STUDENI

Studen je, hladnoća prodire, ulazi pod kožu.

Kako opstati na životu, kada vatre ni topline nema, to je put koji su mnogi prolazili u ruševinama Vukovara, ranjenog grada.

Bol, patnja i muka su na vrhuncu, zanijemivši pred činom ljudske mržnje, mnogi se gorko se pitaju:

Bože, zašto?

Teško je u tim trenucima stvarnost vidjeti Božjim očima.

Bog je čovjeka stvorio na svoju sliku i priliku, sina svog jedinca nam podario, žrtvenog jaganjca koji je mukom i križem, grijeh naš otkupio. Zbog nas je trpio poniženja, bol i muku. Prikazao nam je patnju i križ, golgotu na Kalvariji, kako bi se lakše nosili sa svojom mukom i boli, kako bi lakše nosili svoj križ.

Čovjeka u tim trenucima spašava samo ljubav Nebeske Majke, taj vječni plamen ljubavi, koja se nikada ne gasi.

U tim trenucima do nas dopire glas koje nas hrabri, daju nam snagu da nastavimo dalje.

Ne bojte se, ja sam s vama!

MOLITVA MAJCI NEBESKOJ

MAJKO MARIJO, BUDI NAM UTOČIŠTE I UTJEHA, U DOBRU I ZLU. USLIŠI NAŠE MOLITVE I VAPAJE, BUDI NAŠA ZAGOVORNICA I PUT DO RANJENG SRCA NAŠEG SPASITELJA ISUSA KRISTA. DAROVALA SI NAM SVJETLO DA NAM OBASJAVA PUTE ŽIVOTA.

OČUVAJ NAŠE OBITELJI OD SOTONE, ZLA I TAME. NEKA NAS DUH SVETI VODI I ČUVA NA SVAKOM KORAKU. PODARI OBITELJIMA DUHOVNO I TJELESNO ZDRAVLJE.

MAJKO MOLIM TE DA SVOJIM SVETIM SUZAMA PEREŠ I LIJEČIŠ DUHOVNE I TJELESNE RANE POTREBITIH TVOJE MILOSTI, KOJI TRPE BOLI.

POSEBNO TE MOLIM MAJKO, KAO ŠTO SI U KANI GALILEJSKOJ SVOGA SINA ZAMOLILA DA VODU U VINO PRETVORI, ZAMOLI GA I DANAS, DA TAMU U SVJETLO PRETVORI, DA ZLOČINAC O ZLOČINIMA ISTINU PROGOVORI, DA OBITELJI SVOJE SINOVE I ĆERI PRONAĐU I DOSTOJNO SAHRANE, DA BI DUŠE NAŠE BRAĆE I SESTARA NAŠLE SVOJ MIR U GOSPODINU.

BUDI ZAGOVORNICA MILOSRĐA I BLAGOSLOVA KOD SVOG SINA ZA MOJU OBITELJ I SVE DOBRE LJUDE KOJI SU NAM POMAGALI I DARIVALI NAM LJUBAV. NEKA NJIHOVE OBITELJI BUDU BLAGOSLOVLJENE I ZAŠTIĆENE OD SVAKOG ZLA I NEVOLJE.

MAJKO HVALA TI ZA LJUBAV KOJU NAM NESEBIČNO DARUJEŠ, LJUBEĆI NAS GREŠNE, GRLEĆI NAS BEZ PRIJEKORA, BRIŠUĆI NAM SUZE. HVALA TI NAŠA DOBRA MAJKO, AMEN

MOLITVA ISUSU KRISTU

Gospodine Isuse dolazim pred Tebe onakav kakav jesam.Žalim za svoje grijehe, kajem se za svoje grijehe.Molim Te oprosti mi, u Tvoje ime opraštam drugima, za sve što su činili protiv mene.Odričem se sotone, zlih duhova i svih djela njihovih.U cijelosti Ti dajem sebe Gospodine Isuse, sada i zauvijek.Pozivam Te u moj život, Isuse. Priznajem Tebe kao svoga Gospodina, Boga i Spasitelja.Molim Te, iscijeli me, promijeni me, ojačaj me u tijelu, duši i duhu.Dođi Gospodine Isuse, prekrij me svojom predragocjenom krvlju.

Ispuni me svojim Svetim Duhom.Volim Te, Gospodine Isuse. Slavim Te, Isuse.Zahvaljujem Ti, Isuse. Pratit ću Te svaki dan života svoga.

Marijo, majko ožalošćenih, Kraljice mira, Sv. Peregrine, zaštitniče osoba oboljelih od raka, svi anđeli i sveti, molim vas pomozite mi. Amen.

Vjerom, molitvom i ljubavi protiv, zla, zločina i mržnje

Hvaljen Isus i Marija braća i sestre evo nas ponovno sa Nebesko majkom da joj iskažemo svoje potrebe, bol i muke. Da se pomolimo za našu braću i sestre koji su nestali u tami.

Hvala ti majko za ljubav kojom nas hraniš. I danas ćemo moliti tvoju bezgraničnu ljubav da usliši naše molitve.

Kada padnemo i mrak nas počinje obuzimati utječimo se majci, tom moćnom eliksir ljubavi, koja će nam pomoći da se dignemo i rastjeramo tamu.

Svi koji ste zajedno s nama u molitvi, Božja Providnost neka vas vodi stazama života, Duh Sveti neka bdije nad vama, a naša Nebeska Majka sa svojim sinom Isusom Kristom neka Vam bude naša okrepa i snaga za darivanje ljubavi.

Teški su ovo dani za obitelji nestalih u Domovinskom ratu. Tugu i suze ne mogu kriti što djeci svojoj na grob ne mogu svijeću zapaliti.

Bože ti si početak i kraj. Sina svoga si svijetu podario, da bi ljudski grijeh otkupio. Još i danas mnogi tvoj hram ruše, ne shvaćajući da ga porušiti ne mogu. Sotona je mnoga srca mržnjom hranila, lancima zla duše zarobila.

Bože tebi je sve moguće pokidaj lance zla kojim je sotona čovjeka u zločinca pretvorila. Rastjeraj tamu i podari snagu grešniku da se pokaje, da klekne, istinu progovori. To te molimo u ime obitelji nestalih

Marijo Majko budi zagovornica kod svog sina Isusa Krista, da tamu u svjetlo pretvori, da zločinac o zločinima progovori.

S vjerom u ljubav Majko utječemo se tebi i tvom sinu Isusu Kristu, da usliši našu molitvu, moćno oružje protiv zla i zločina, moleći za vas braćo i sestre koji ste još uvijek u tami, da vaše zemne ostatke pronađu, da ne budete sami.

Zdravo Kraljice

Zdravo Kraljice, majko milosrđa,

Živote, slasti i ufanje naše, zdravo.

K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.

K tebi uzdišemo tugujući i plačući

U ovoj suznoj dolini.

Svrni, dakle, zagovornice naša,

One svoje milostive oči na nas

Te nam poslije ovoga progona

Pokaži Isusa, blagoslovljeni plod utrobe svoje,

O blaga, o mila, o slatka djevice Marijo!

Budi hvaljeno posve vrime Isusa i Marije i Josipa

Sveto i sveto ime.

Slava svetim, zdravlje živim, pokoj mrtvim!

Prosti Isuse moje grijehe, kajem se.

Draga braćo i sestre, svima vama koji ste molili zajedno s nama, neka je blagoslovljena ova večer. Ugodnu i mirnu noć vam želimo i da se sutra u večer ponovno okupimo oko naše Nebeske Majke.

OSMIJEH NA TVOM LICU

Život si ljubio

U rat hrabro krenuo

Obitelj si svoju napustio

Hrvatsku da bi prigrlio

U boli i mukama

Krv i suze kada su potekle

Hrvatskom narodu

U pomoć si priskočio

S osmijehom na licu

Najavio si klaonicu

Ljubav tvoja

Mržnju je hrabro je čekala

Ni mržnja, ni bol, ni smrt

Koje se uvukoše u bolnicu

Nisu mogle izbrisati

Osmjeh na licu tvome.

Obitelj tvoja

S tugom broji dane

Ali ta teška bol

Nikako da prestane

Ipak ponosni su znaj

Na djela tvoja

Hrabrost i

Očiju tvojih sjaj.

Hvala Jean-Michel Nicolier,

Hvala za ljubav i život koji si

nam darovao.

J.K.Klajo

Odgovori