Novosti

Vlado Vladić: Izvorna pravednost Svetoga Josipa

IZVORNA PRAVEDNOST SVETOGA JOSIPA

Poštovani članovi i prijatelji Hrvatskog žrtvoslovnog društva, želim vas obavijestiti da je u nakladi Ivana Prcele iz tiska upravo izašla moja knjiga “Izvorna pravednost svetoga Josipa” u kojoj na 304 stranice raspravljam, na osnovi Biblije i teologije, ulogu sv. Josipa u povijesti spasenja.
Naslovnicu možete vidjeti u privitku, a knjigu možete naručiti kod mene po cijeni od 147,00 kn.
Vlado Vladić

Dovoljno je steći uvid u dokumente II. Vatikanskoga sabora. Katekizam Katoličke Crkve, vjeronaučne udžbenike, nastavni program katoličkih bogoslovnih učilišta pa da se osnovano pomisli da Katolička Crkva o sv. Josipu ne naučava ništa. Ako se, pak, uđe u brojna djela nastala kroz cijelu povijest Crkve kao plod slobodna razmišljanja o sv. Josipu, onda se nameće pomisao da je o sv. Josipu dopušteno naučavati svašta. Htijući ostali u skladu s crkvenim naukom, u ovoj knjizi o sv. Josipu ne naučavam ništa. Samo slobodno razmišljam o sadržaju Božje objave koji se odnosi na sv. Josipa uz pomoć mnogih, poglavito Ivana Prcele, koji su to činili prije mene – e, ne bih li, ipak, bar malo doprinio da se Crkva pokrene prema izvršenju svoga poslanja, izdvajajući iz sveukupnosti slobodnih razmišljanja svoj nauk o sv. Josipu. Makar morao, ne mogavši otrpjeli vlastitu izdvojenost iz Katoličke Crkve, odustati od svega što bih htio da Crkva o sv. Josipu naučava.

VLADO VLADIĆ
IZVORNA
PRAVEDNOST
SVETOGA
JOSIPA

O tome kako trebamo biti pravedni

kao sveti Josip

i kako trebamo biti pravedni

prema svetomu Josipu!

naklada – Ivan J. Prcela

IZVORNA PRAVEDNOST SVETOGA JOSIPA. Zagreb: Naklada Ivan Prcela, 2022. – Pretresanje, na osnovi Biblije i teologije, uloge sv. Josipa u povijesti spasenja. Tvrdi šivani uvez, 304 stranice, 215 x 140 mm.
Cijena: 147,00 kn / 20,00 eur.

VLADO VLADIĆ vladicv@gmail.com

Odgovori